Aktuálně

Čeká nás zatažený víkend s přeháňkami. Teploty půjdou nahoru více...

Policie zná příčinu diskotéky na Bílém Kameni. Šlo o závadu na mrazícím zařízení více...

Asfaltové hřiště na Králově Háji čeká proměna. Nadchnout má děti i jejich dozor více...

Prales na Ještědu se rozroste o 4,5 hektaru. Spolek vyjde výkup na milion více...

Pohotovosti převezmou zdravotní pojišťovny. O všechny v kraji ale nestojí více...

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Umělci v kuchyni: Proč na kvalitě hrnců opravdu záleží

PR článek

Foto freepik.com

Jste vášnivý kuchař a chcete, aby vaše kulinářské výtvory byly pokaždé dokonalé? Pak víte, že kvalitní hrnce jsou srdcem každé kuchyně. V tomto článku vám ukážeme, proč se vyplatí investovat do správného vybavení. Od materiálů a technologií, které ovlivňují chuť a strukturu pokrmů, až po tipy, jak vybrat hrnce, které vám budou sloužit dlouhá léta.

Když nádobí tvoří rozdíl

Základem každého povedeného jídla nejsou jen čerstvé suroviny a šikovné ruce. Skutečnou kvalitu ovlivňuje i to, v čem pokrm připravujete. Kvalitní hrnce zajišťují rovnoměrný přenos tepla, minimalizují riziko připalování a dokážou podpořit přirozenou chuť jídla.

Jaký materiál je ten pravý?

  • Nerezová ocel patří mezi nejoblíbenější volby díky odolnosti a snadné údržbě. Hrnce s vícevrstvým dnem rozvádějí teplo rovnoměrně a hodí se téměř na všechny typy sporáků.

  • Litina skvěle udržuje teplotu a je ideální pro pomalé dušení či pečení v troubě.

  • Hliník je lehký a rychle se zahřívá. Pokud má kvalitní nepřilnavý povrch, je ideální na každodenní vaření bez tuku.

  • Měď je sice dražší, ale nabízí maximální přesnost při regulaci teploty – ocení ji hlavně ti, kdo chtějí mít vaření plně pod kontrolou.

Nepodceňujte technologii

Dnešní hrnce nejsou jen „nádoby na vaření“. Mnohé značky využívají moderní technologie, jako jsou termoindikátory nebo antibakteriální vrstvy. Čím vyšší kvalita zpracování, tím větší odolnost vůči poškrábání, teplu a kyselinám z potravin. Pokud si zakládáte na zdravém životním stylu, určitě vás potěší i ekologické povrchy bez PFOA, které nezatěžují zdraví ani životní prostředí.

Vyplatí se do nádobí investovat?

Rozhodně ano. Kvalitní hrnec vydrží roky, nezkazí vám jídlo připalováním a mnohdy šetří čas i energii. Navíc často umožňuje vařit s menším množstvím tuku či vody, což přispívá k lepší chuti a výživové hodnotě pokrmů. Chcete-li se inspirovat značkami, které kladou důraz na kvalitu a design, určitě se podívejte například na Fabini slevovový kód, díky kterému si můžete pořídit špičkové české nádobí za příznivější cenu.

Praktické rady při výběru

Před koupí si položte několik otázek, které pomohou s výběrem hrnce:

  • Vaříte na indukci? Pak potřebujete hrnce s feromagnetickým dnem.

  • Dáváte přednost lehkému nádobí? Sáhněte po hliníku s kvalitní nepřilnavou vrstvou.

  • Potřebujete univerzální hrnce i do trouby? Hlídejte si maximální teplotní odolnost a rukojeti bez plastových částí.

Nezapomeňte ani na to, že sada hrnců by měla zahrnovat různé velikosti a typy. Od hlubokých hrnců na polévky až po menší kastrůlky na omáčky. A pokud rádi experimentujete, oceníte i poklice s odvětráváním či vnitřní měrné stupnice.

Tip na úsporu nejen při vaření

Kvalitní hrnce a pánve jsou investice. Ale ani za prémiové vybavení nemusíte platit víc, než je nutné. Na Vasekupony.cz najdete spoustu slevových kupónů na kuchyňské vybavení, které vám pomohou nakoupit chytře. A když už budete u toho, můžete omrknout i další výhodné nabídky. Například aktuální Bolt promo kód, pokud si potřebujete rychle zajet do obchodu nebo dovézt večeři až domů.

Závěrem: Vášnivý kuchař si zaslouží nástroje na úrovni

Vaření je forma umění. Stejně jako malíř potřebuje dobrý štětec, vy potřebujete dobrý hrnec. S kvalitním vybavením bude každé jídlo stát za to. Investujte do materiálů, které podpoří vaši kreativitu, a ušetřete chytře díky slevovým kódům. Protože dobré jídlo začíná už v hrnci.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky hrnec, jídlo, kuchyně, nádobí, vaření, teplo, pokrm, materiál

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.