Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec bude mít informační místo pro turisty přímo v radnici

Jablonec chce vylepšit služby pro turisty, od června bude pracovník infocentra přímo v budově radnice. Zájemcům podá informace o městě, ubytování nebo výletních cílech. Novináře o tom dnes informovala Radana Schaeferová z Jabloneckého kulturního a informačního centra.

Druhé informační místo ve městě se rozhodla radnice vytvořit na základě zkušeností z minulých měsíců. "V parteru radnice je v současné době moderní informační středisko, které vyřizuje agendu týkající se úředních záležitostí města. Někdy tam však přicházejí i turisté a očekávají, že jim pracovnice za přepážkou poradí s orientací ve městě, kde se ubytovat a podobně. Problém nastává obzvlášť pokud jde o cizince," uvedl náměstek primátora a ředitel městského infocentra Petr Vobořil.

Infocentrum v minulosti v budově radnice bylo, před třemi lety ho ale město přestěhovalo do zrekonstruované bývalé fary v Kostelní ulici, dnes nazývané Dům Jany a Josefa V. Scheybalových. Jde o jednu z nejstarších stavebních památek ve městě. Jeho návštěvu by si proto neměli nechat ujít ani turisté, kteří získají informace na radnici. "V prvním patře domu je výstavní síň a v podkroví památník věnovaný národopiscům Scheybalovým. Součástí historické stavby je zahrada se souborem lidového sochařství," uvedla Schaeferová. Památka s infocentrem je od radnice vzdálená asi pět minut chůze.

Jablonecké infocentrum se podílí i na vytvoření společné mapy pro Liberec a Jablonec, speciální mapa bude obsahovat vhodné cíle pro děti. Mapa Direction, což lze přeložit jako směr nebo návod, by měla vyjít koncem letošního roku. Mapa Direction už jednu verzi společnou pro obě města má. Slouží jako návod pro studenty, kam se mohou v Liberci a Jablonci vydat. Obsahuje i komentáře a dojmy lidí, kteří místa navštívili.

Zdroj: ČTK

Štítky Jablonec, radnice, Josef Václav Scheybal, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec bude mít informační místo pro turisty přímo v radnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.