Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecké Tesco nabízelo zákazníkům plesnivý salám

Máte rádi salámy? Po tomhle vás chuť na ně určitě přejde. Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce začátkem měsíce zavítali do Teska v obchodní centru Forum, kde v chladícím boxu našli dvě šišky turistického salámu, který měl být už dávno v kontejneru. Byl totiž plesnivý a zapáchal.

Naštěstí byly obě šišky salámu celé a nenakrájené, nikdo ze zákazníků si tak plesnivý "turisťák" nestihl koupit. „Potravina byla v době kontroly celá, nerozkrájená, v otevřeném originálním obalu, umístěná ve skladovém chladicím zařízení u obslužného pultu,“ řekl mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva. Podle něho ani jeden ze salámů neměl prošlý datum spotřeby.

To, že nemá turistický salám v chladícím boxu co dělat, bylo jasné už na první pohled. „Potravina měla oslizlý povrch s viditelnou plísní bílé a zelené barvy a zapáchala po kažení,“ dodal mluvčí.

Na to, jak je možné, že se plesnivý salám dostal do chladicího boxu, jsme se zeptali tiskového oddělení obchodního řetězce. Na vyjádření čekáme.

Štítky Tesco, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké Tesco nabízelo zákazníkům plesnivý salám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.