Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Červen jubilejními svatbami nešetří. Manželé oslavili 60 let společného života

Po 60 letech společného života si v sobotu 20. června na liberecké radnice řekli opět své ano manželé Zdeněk a Olga Tomíčkovi z Liberce, aby tak před zraky svých blízkých oslavili diamantovou svatbu. Za město Liberec popřál manželům hodně zdraví a spokojenosti zastupitel Jiří Šolc.

Zdeněk a Olga Tomíčkovi jsou svoji od roku 1955. Celý život prožili v Liberci – Ruprechticích. Dokázali vytvořit harmonický pár a tato schopnost jim vydržela dodnes. Vychovali syny Zdeňka a Leoše, kteří v dětství nejednou vyzkoušeli trpělivost rodičů, například když si z bytu dělali sportovní hřiště. Všichni dodnes vzpomínají na společné dovolené, kdy se z obou rodičů stávali kamarádi schopni si hrát a vymýšlet zábavu. A aby nezůstalo jen u vzpomínek, na dovolené se dnes synové snaží navázat každoročními výlety podle přání rodičů.

Vzájemná tolerance vydržela manželům i do dnešní doby, kdy se zajímají o všechno dění kolem sebe. Zatímco pan Tomíček si zajde dvakrát v týdnu zaplavat do bazénu svých obvyklých 800 metrů, jeho manželka ráda sleduje filmy o přírodě nebo luští křížovky.

Jedná se již o druhou diamantovou svatbu v letošním červnu v obřadní síni liberecké radnice. Před dvěma týdny si 60 let manželství připomněli Josef a Milada Kocourovi z Liberce.

Foto a text: Jan Král

Štítky svatba, Liberec, manželé, Jiří Šolc, Ruprechtice, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červen jubilejními svatbami nešetří. Manželé oslavili 60 let společného života  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.