Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zdánlivě jiné světy neslyšících a slyšících propojí tábor

Už v úterý začíná ojedinělý příměstský tábor, který pořádá Tichý svět. Spojí totiž slyšící a neslyšící. Letos se koná podruhé a je určen dětem neslyšícím i slyšícím ve věku 7 až 13 let. Tábor má název Zábavné poznávání a děti například poznají výrobu dřevěných hraček nebo se projdou libereckým podzemím.

"Tábor si klade za cíl propojit přirozenou a zábavnou cestou zdánlivě odlišné světy slyšících a neslyšících dětí. Slyšící děti tak budou mít možnost seznámit se základy znakového jazyka a proniknout do světa neslyšících. Neslyšící děti zase budou moci zažít pocit integrace a rovnocenného začlenění do skupiny, protože po celou dobu tábora bude podle potřeby zajištěn překlad do znakového jazyka," popisuje za organizaci Tichý svět Petra Bobková.

Letošní tábor má název Zábavné poznávání (technika, výroba, věda, zábava) a na děti čekají zajímavé exkurze v Liberci a okolí. Děti budou mít možnost seznámit se například s výrobou dřevěných hraček, projít se libereckým podzemím, navštívit iQLandii či prožít zajímavé dopoledne na TUL, kde se budou moci seznámit s postupy úpravy textilií a také si samy své nové poznatky vyzkouší prakticky.

Autoři

Štítky Tichý svět, o.p.s., výroba, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdánlivě jiné světy neslyšících a slyšících propojí tábor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.