Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Noční požár chalupy na Semilsku napáchal škody za milion

Noční požár rekreační chalupy v Nové Vsi nad Popelkou na Semilsku napáchal škody za milion korun. Deset jednotek hasilo oheň zhruba pět hodin, příčiny jeho vzniku zjišťují vyšetřovatelé. Chalupa sloužila k rekreaci a v době vzniku požáru v ní nikdo nebyl, zraněn nebyl ani žádný ze zasahujících hasičů, řekla dnes mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár stodoly, chalupy a hromady dřeva v Nové Vsi byl na operační středisko hasičů nahlášen dnes ve 2:45. V době příjezdu hasičů byla už stodola s garáží v jednom plameni. "Požár se přenesl také na štít částečně roubené chalupy, která prohořívala půdním prostorem. Kolem hořely i hromady uskladněného palivového dřeva," popsala rozsah požáru Štrauchová. Aby měli hasiči dost vody, zřídili čerpací stanoviště na nedalekém potoce a také plnili cisterny z hydrantu u místní požární zbrojnice.

Požár omezil provoz na nedaleké železniční trati, kde musely vlaky zpomalit. "Zabránit šíření požáru se hasičům podařilo po půl páté ráno. Poté ještě dlouho dohašovali a rozebírali konstrukce. Pomáhala jim i výšková technika. Požár byl zcela zlikvidován pár minut před 08:00. Jelikož šlo o dlouhotrvající zásah v dýchacích přístrojích, měli hasiči k dispozici ze stanice Liberec protiplynový a chemický kontejner s plnicím zařízením tlakových lahví," doplnila mluvčí.

Zdroj: ČTK

Štítky požár, chalupa, okres Semily, Nová Ves nad Popelkou, Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár chalupy na Semilsku napáchal škody za milion  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.