Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další přírůstek: Ve středu se v ZOO narodila samička žirafy

Mikeovi a Twigy se ve středu narodila Anastasia. Ne, to není zpráva z bulvární rubriky, ale v liberecké ZOO se po malém lachtanovi narodila i žirafa Rothschildova. Porod proběhl v izolovaném boxu bez asistence i bez problémů, Anastasia se má čile k světu.

Samička měří na výšku asi 170 cm a její hmotnost činí přibližně 60 kg. „Již několik desítek minut po příchodu na svět se Anastasia statečně postavila na své dlouhé, ale v tu dobu dosti nejisté nohy,“ popsal první okamžiky po porodu mluvčí liberecké zahrady Jan Kubánek.

Anastasia se pak začala po boxu procházet, ale moc jí to ještě nešlo, viz video.

Podle pracovníků zahrady je mládě žirafy v pořádku a už za pár dní by se mohlo připojit k ostatním žirafám do výběhu. Anastasia je po roce a půl dalším libereckým žirafátkem. Loni v březnu se zde narodila samička Niobe.

Podle mluvčího zahrady je situace žiraf ve volné přírodě alarmující. „V průběhu posledních 15 let se v Africe snížil počet divokých žiraf o 60 tisíc jedinců na současných 80 tisíc, v sedmi zemích dokonce tato zvířata definitivně vyhynula. Žiraf ve volné přírodě je tak nyní už méně než Liberečanů,“ řekl Kubánek.

Autoři

Štítky žirafa, zoologická zahrada, zahrada, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další přírůstek: Ve středu se v ZOO narodila samička žirafy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.