Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výstavba rekreačního areálu v Turnově jde zatím podle plánu

Výstavba rekreačně sportovního areálu v Maškově zahradě v Turnově za 175 milionů korun jde zatím podle plánu. Práce na krytém zimním stadionu by měly skončit do poloviny října a do konce roku by měly být hotové i všechny ostatní hrubé stavby. Novinářům to dnes řekl starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Areál s nepravidelně tvarovaným koupaliště, vodními atrakcemi, toboganem i skluzavkami by měl být hotov nejpozději do začátku příští letní sezóny.

Zimní stadion s hledištěm pro 350 lidí by ale měli hokejisté, krasobruslaři i veřejnost začít využívat už v době stavby, a to od začátku letošní zimy. "Dokončuje se střecha na stadionu, je vybetonovaná plocha pro lední hokej, dělají se všechny vnitřní práce. Doufám, že termín dokončení 15. října bude naplněn," uvedl Hocke.

Podle zatím není vyřešený nákup rolby za tři až čtyři miliony korun pro úpravu ledu. Od ledna má město žádost o dotaci na ministerstvu školství, zatím ale neví, zda ji dostane. "Bombardujeme je každý týden, stále nám říkají, že komise nerozhodla," uvedl Hocke. Pokud radnice dotaci nezíská, chce si pořídit rolbu na leasing. "Pronájem by byl drahý," řekl. Podle něj budou ještě posuzovat, zda by nebylo výhodnější vzít si na nákup rolby půjčku od banky. "Sazby jsou příznivější než u leasingu," uvedl Hocke.

Turnov dosud krytý zimní stadion neměl, chybí mu i venkovní koupaliště s atrakcemi. V areálu budou také skatepark, dětská i sportovní hřiště či in-line dráha dlouhá 650 metrů. Výstavba areálu v jižní části města na levém břehu Jizery se v Turnově začala plánovat před 15 lety. Pozemky získalo město v roce 2000 za 35 milionů korun. Kupní cenu tehdy zaplatil turnovský mecenáš Bohuslav Jan Horáček, který měl platit i další výstavbu téměř za miliardu korun. Projekt se ale na podzim 2002 Horáčkovou smrtí zastavil. Město se před několika lety rozhodlo sportovně rekreační areál vybudovat v mnohem skromnější podobě. Radnice odhaduje, že bude muset na jeho provoz ročně doplácet maximálně čtyři miliony korun.

Zdroj: ČTK

Štítky Turnov, Tomáš Hocke, zimní stadion, Bohuslav Jan Horáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba rekreačního areálu v Turnově jde zatím podle plánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.