Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fanoušci Hajduku odjeli, technické služby se v noci nezastavily

Fanoušci Hajduku v Liberci zanechali nejen dojem oddaných podporovatelů svého klubu, ale také hromadu odpadků. Zhruba tisícovka chorvatských příznivců se kolem půl šesté odpoledne vydala na hromadný pochod z centra města na stadion a zejména před radnicí, kde se srocovali, po nich zbyl obrovský nepořádek.

Již několik hodin poté však byly tisíce plastových kelímků, plechovek od piva a prázdných lahví a střepů minulostí. „Kromě fotbalistů Slovanu, kteří uhráli velmi dobrý výsledek do odvety, a policistů, kteří k rizikovému utkání přistoupili s maximální odpovědností, bych chtěl poděkovat i našim Technickým službám za rychlé nasazení při úklidu zaneřáděného centra města. Dík si zaslouží všichni pracovníci TSML, kteří se nad ránem vrhli na hory odpadků a než se Liberec probudil do dne 47. výročí 21. srpna 1968, dali město zpět do pořádku,“ komentoval náměstek primátora pro technickou správu majetku Tomáš Kysela.

Bez komplikací se neobešel ani jejich samotný pochod na stadion. Jeden z fanoušků odpálil rachejtli poblíž bývalé Šavlovny. Hořící pyrotechnika zapálila parapet a menší požár museli likvidovat přivolaní hasiči.

Další incident se stal včera ráno, kdy partička chorvatských fanoušků rozbila vitrínu s alkoholem v hotelu Praha a ukradla luxusní šampusy. Poté obtěžovali i hotelové hosty.

Štítky Liberec, Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci Hajduku odjeli, technické služby se v noci nezastavily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.