Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavbou roku se stala rekonstrukce domu U Páva. Líbí se vám?

Soutěž Stavba roku Libereckého kraje zná své letošní vítěze. Hlavní cenu získala rekonstrukce domu U Páva v ulici 8. března v Liberci. Veřejnost naopak nejvíce zaujala obnova vyhlídkové terasy u kaple ve Vranově u Malé Skály a získala tak Cenu sympatie. Slavnostní předávání ocenění se uskutečnilo na krajském úřadu ve čtvrtek.

Do soutěže se letos přihlásilo celkem 15 staveb, které hodnotila porota složená ze zástupců Libereckého kraje, krajského úřadu, České komory akreditovaných inženýrů a techniků, Českého svazu stavebních inženýrů, Svazu podnikatelů ve stavebnictví a Technické univerzity v Liberci.

Právě odbornou porotu nejvíce zaujala rekonstrukce domu U Páva v ulici 8. března v Liberci, která získala hlavní Cenu architekta Hubáčka. „Vítězství v letošním ročníku si rekonstrukce domu U Páva rozhodně zaslouží. Je to ukázka propojení historického domu s moderní přístavbou. Podařilo se zde zachovat a zrenovovat řadu historických detailů, které jsou citlivě sladěny s moderními funkčními prvky,“ vyzdvihl člen rady kraje Vít Příkaský, který je současně předsedou poroty.

Ta také v letošním roce udělila i několik dílčích cen. Cena architekta Hubáčka je rozdělena do tří kategorií, z nichž následně vzešla vítězná stavba. V kategorii bytových staveb a staveb občanské vybavenosti prvenství získala Waldorfská mateřská škola v Daliměřicích. V druhé kategorii průmyslových a technologických staveb, dopravních a inženýrských staveb, vodohospodářských a ekologických staveb zvítězila silnice I/35 Bílý Kostel - Hrádek nad Nisou. V kategorii rekonstrukce staveb, památkových objektů a brownfields je vítězem opět rekonstrukce domu U Páva v ulici 8. března v Liberci. 

„Smyslem soutěže je seznámit odbornou i laickou veřejnost s úrovní stavebnictví, architektury a projektování v uplynulém roce v našem kraji. Velmi mne těší zájem ze strany stavebních firem a architektonických ateliérů, kteří vítají tento způsob prezentace své práce, i zájem občanů, kteří ocenili jednu z přihlášených staveb,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Do soutěže se letos mohla opět zapojit i veřejnost. Prostřednictvím webových stránek www.stavbarokulibereckehokraje.cz celkem hlasovalo 801 lidí. Z patnácti přihlášených staveb se jim nejvíce zalíbila obnova vyhlídkové terasy u kaple ve Vranově u Malé Skály. Dílo tak získalo Cenu sympatie občanů Libereckého kraje.

Štítky rekonstrukce, dům, Stavba roku, Liberecký kraj, soutěž, Liberec, Malá Skála, Český svaz stavebních inženýrů, Technická univerzita v Liberci, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbou roku se stala rekonstrukce domu U Páva. Líbí se vám?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.