Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veterináři bez hranic opět naočkují psy libereckých bezdomovců

Strašák jménem vzteklina se v Evropě podařilo téměř vymýtit, v celosvětovém měřítku ale tak optimistická čísla nejsou. V průměru každých deset minut zemře jedno dítě na tuto nemoc. Na riziko nemoci, která je ve světě stále velkým problémem, chtějí upozornit Veterináři bez hranic, kteří 29. září vyrazí očkovat psy lidí bez domova v Liberci.

Letos se již popáté členové a dobrovolníci připojí ke Světovému dni boje proti vzteklině, který si připomínají v desítkách zemí na světě vždy 28. září. Datum, které připadá na náš svátek v Den české státnosti. Očkování v následujících dnech proběhne také v Praze, Plzni, Brně nebo třeba Jihlavě.

Cílem očkování je připomenutí zahraniční veterinární mise, vzdálené 5500 km vzdušnou čarou od České republiky. „Hlavním projektem je vakcinace psů a dalších domácích zvířat pasteveckých komunit na severu Keni. V zemích třetího světa sice lidé nemají většinou ke zvířatům tak vřelý vztah, jak jej máme u nás, ale o to víc jsou s nimi spojeni ekonomicky, kulturně a bohužel i možností přenosu nákazy,“ uvedl ředitel organizace David Modrý, který je spolu s Davidem Nejedlem spoluzakladatel organizace Veterináři bez hranic s tím, že zde chtějí vytvořit okolo rizikových komunit bezpečnou bariéru naočkovaných zvířat, pro zamezení přenosu nebezpečné nákazy, šířící se mezi volně žijícími zvířaty a lidmi.  Obětí jsou přitom často děti.

Veterináři bez hranic ČR pomáhají už šestým rokem. Jako své motto, přijali čeští veterináři bez hranic heslo, které používá většina sesterských organizací v Evropě „Zdravá zvířata, zdraví lidé“. Po boku ostatních evropských organizací si česká nevládní organizace klade za cíl pomáhat zvířatům a lidem v končinách, kde i malá pomoc nabývá velkých rozměrů.

Štítky pes, Evropa, Liberec, Česko, Den české státnosti, Praha, Brno, Plzeň, Keňa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterináři bez hranic opět naočkují psy libereckých bezdomovců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.