Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V pátek se v Liberci koná pietní shromáždění za zvířata

V pátek 2. října se v Liberci již podruhé uskuteční smuteční happening ke Světovému dni hospodářských zvířat. Začátek akce je v 18:15 před divadlem F. X. Šaldy, kde proběhnou krátké pietní proslovy. V půl sedmé se účastníci tichým pochodem vydají městem směrem k Domu kultury, kde bude akce pokračovat do 19 hodin.

Celá akce je pojata jako smuteční obřad. Nebudou proto chybět účastníci v pohřebním oděvu, parte s informací o počtu zabitých zvířat, symbolická rakev s věncem ani zapálené svíce. 

Akce současně proběhne hned v několika českých městech.Prvotní nápad vzešel z pražského občanského sdružení Otevři oči, které happening pořádá právě v hlavním městě. K důvodu konání akce organizátoři uvádí: „Po celém světě jsou ročně zabity miliardy tzv. hospodářských zvířat. Denní realitou drtivé většiny z nich je utrpení jak psychické, tak fyzické. Živočišný průmysl se tuto realitu snaží skrývat, naší snahou je na ni upozorňovat. Chceme upozornit i na to, že mezi tzv. hospodářskými zvířaty a domácími mazlíčky je rozdíl pouze v našem vnímání. Strádání prasete se však nijak neliší od strádání psa."

Světový den hospodářských zvířat je každoročně připomínán od roku 1983 v den narozenin Mahátmy Gándhího (nar. 2. 10. 1869). Další podrobnosti naleznete na adrese:  http://veggie-parade.cz/sdhz.

Napsala redakce

Štítky Liberec, hospodářské zvíře, Mahátma Gándhí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pátek se v Liberci koná pietní shromáždění za zvířata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.