Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trám v komíně o víkendu zapálil dům v Minkovicích

Čtyřsettisícovou škodu napáchal v sobotu večer trám zazděný v komíně jednoho z domů v Minkovicích. Pěti jednotkám hasičů se podařilo požár lokalizovat po pár desítkách minut, škoda je i přesto velká. Požár zasáhl vybavení domku a nosnou konstrukci zvýšeného patra.

„Jak oznamovatelka uváděla, byla nezraněná mimo objekt, ze kterého stoupal hustý dým. Operační důstojník vyslal na místo pět jednotek se šesti cisternovými automobilovými stříkačkami i výškovou technikou, k události vyjížděl také velitel čety stanice Liberec,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Společně s profesionály z Raspenavy na místě zasahovali dobrovolníci z Pertoltic, Frýdlantu, Habartic a Višňové. „Po příjezdu na místo požáru, již na místě zasahovala jednotka z Višňové, která na uhašení požáru použila jeden vodní vysokotlaký proud. Naše jednotka prováděla v dýchací technice průzkum a odvětrání domu za pomoci přetlakové ventilace,“ řekl za frýdlantské hasiče Petr Čuban.

Štítky dům, požár, Liberec, Raspenava, Frýdlant, Pertoltice, Habartice, komín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trám v komíně o víkendu zapálil dům v Minkovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.