Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jablotron buduje vlastní zahraniční centra, první otevřel ve španělském městě Vigo

Jablonecký výrobce zabezpečovací techniky Jablotron začal budovat vlastní centra v zahraničí, první otevřel ve španělském městě Vigo. Jde o pilotní projekt, hlavním posláním centra je poskytnout kvalitní a efektivní servis na místním trhu, sdělil dnes mluvčí Jablotronu Zbyněk Ptáček.

Vlastní centra chce podle něj firma otevřít v zemích, které mají do budoucna z pohledu společnosti nejvyšší obchodní potenciál.

Jablotron je ryze českou skupinou, která loni dosáhla rekordního obratu 2,28 miliardy korun. Vznikla v roce 1990 a zaměřuje se na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení, poskytuje i bezpečnostní služby. Největší firmou holdingu je Jablotron Alarms. Do skupiny patří ještě výrobce komunikační techniky Jablocom, poskytovatel služeb bezpečnostního centra Jablotron Security, výrobce elektronických systémů Jablopcb, poskytovatel služeb pro monitorovací centra Jablonet a distributor pro Slovensko Jablotron Slovakia. Loni do skupiny přibyla nová společnost Jablotron Projects.

Jablotron vyváží většinu produkce do zahraničí, zejména na evropské trhy. Nově budovaná zahraniční centra se budou zaměřovat především na školení místní montážní sítě a nabídku kompletního řešení - nejen hardware, ale i softwarovou podporu, technické poradenství a servis. "Jednou z našich hlavních konkurenčních výhod je kombinace velmi dobrého produktu s poskytováním technické podpory, školení a servisu na špičkové úrovni. Zahraniční centra by nám měla pomoci tuto výhodu lépe naplnit," uvedl obchodní ředitel Jablotronu René Gubančok.

Centra budou působit jako přímá podpora lokálních distributorů a montážníků a zároveň budou společnosti přinášet zpětnou vazbu z místního trhu. Hlavním úkolem centra je zvýšit místní povědomí o značce Jablotron, vytvořit národní databázi zákazníků a montážních firem a zvýšit podíl prodaných systémů Jablotronu na místním trhu. První zahraniční centrum bude mít na starost péči o španělský a portugalský trh a bude sloužit jako pilotní projekt, na jehož základě Jablotron rozhodne o otevření dalších zahraničních center.

Zdroj: ČTK

Štítky Jablotron, JABLOTRON ALARMS, JABLOTRON SECURITY a.s., JabloPCB, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablotron buduje vlastní zahraniční centra, první otevřel ve španělském městě Vigo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.