Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci skončila obnova tří školních sportovních areálů

V Liberci skončila rekonstrukce tří sportovních areálů u základních škol v Ostašově, Harcově a Pavlovicích. Jejich obnova si vyžádala 26,5 milionu korun, evropská dotace pokryla 85 procent nákladů. Novinářům to dnes sdělila mluvčí radnice Jana Kodymová.

Stavební práce trvaly od konce dubna a nejvýraznější proměnu prodělala nevyužívaná dvoupodlažní budova v areálu, který se nachází v sousedství prvního stupně ZŠ Křížanská v Ostašově. "Nepoužívali jsme ji, byla v havarijním stavu," řekl již dříve ředitel školy Radek Vystrčil. Objekt je nyní po kompletní rekonstrukci, škola v něm má nově družinu. Dosud ji měla ve třídách v budově prvního stupně, což bylo pro její potřeby nedostatečné. Uvnitř opravené budovy je i zázemí pro školní hřiště, včetně sprch a šatny, je tam také místnost pro setkávání místních obyvatel.

Přístavba je se školou propojena. "Vydlážděním prostoru mezi budovami vznikl vnitřní dvůr, který může sloužit třeba pro učení pod širým nebem. Podobný prostor je vytvořen také u východní části budovy, které dominuje zastřešená dřevěná terasa s přímou vazbou na zahradu s arboretem," uvedla Kodymová. Obnovy se dočkalo i fotbalové hřiště. Přírodní trávu nahradila umělá a hřiště je vhodné pro všechny míčové hry. Na zahradě školy přibyly nové herní prvky.

Škola Na Výběžku v Harcově má opravený atletický ovál a nové povrchy na obou multifunkčních hřištích. Díky projektu má areál lepší protipovodňovou ochranu, řekla Kodymová. Ve sportovním areálu ZŠ Vrchlického v Pavlovicích se opravovalo multifunkční i fotbalové hřiště s atletickým oválem. Rekonstrukci má za sebou i přilehlý objekt, který slouží pro správce areálu a také jako sociální zázemí pro sportovce.

Zdroj: ČTK

Štítky Liberec, sportovní areál, Pavlovice, Ostašov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci skončila obnova tří školních sportovních areálů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.