Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oblečením pro bezdomovce zaplnili úředníci tři auta

Natřikrát muselo odvážet auto organizace Naděje v pátek 16. října z krajského úřadu oblečení, posbírané v charitativní sbírce kraje pro lidi bez domova. Nepotřebného šatstva přinesli úředníci krajského úřadu do sbírky Dejme věcem druhou šanci 2 totiž tolik, že se všechny věci do jednoho osobního automobilu nevešly.

„Charitativní sbírku staršího oblečení jsme mezi pracovníky úřadu zorganizovali poprvé letos na jaře. Měla takový úspěch, že jsme ji nyní před zimou zopakovali. Čekali jsme menší zájem, než když jsme sbírku dělali poprvé, ale lidé nás překvapili. Zapojila se přibližně stovka úředníků, tedy stejný počet jako při prvním konání sbírky,“ řekla náměstkyně hejtmana pro resort sociálních věcí Lenka Kadlecová, která také věnovala lidem bez přístřeší jednu tašku se starším oblečením.

„Dohromady úředníci naplnili odloženým šatstvem několik desítek igelitových pytlů,“ doplnila s tím, že vedení Libereckého kraje bude uvažovat o tom, jestli sbírku ošacení nezopakovat znovu na jaře a neudělat z celé akce tradici.

Jak za Naději uvedl Pavel Matějka, vedoucí střediska Valdštejnská, posbírané šatstvo nejprve lidé z jeho organizace roztřídí. „Potom oblečení rozvezeme všude tam, kde lidem bez střechy nad hlavou pomáháme, především do našich středisek Kateřinky a Valdštejnská,“ vysvětlil a dodal: „Jsme rádi, že úředníci toho do sbírky přinesli tolik. V zimě to naši klienti ocení“.

Výtěžek z prvního, jarního kola sbírky putoval na Českolipsko, a stejně jako nyní bylo šatstvo rozdáno především mezi bezdomovci.

Štítky oblečení, bezdomovec, Pavel Matějka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblečením pro bezdomovce zaplnili úředníci tři auta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.