Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cena tepla by měla od příštího roku výrazně zlevnit

Rada města schválila záměr výrazného snížení cen tepla. Příští čtvrtek o něm budou jednat zastupitelé města. Nové ceny tepla by mohly platit už od ledna příštího roku. „Jsme rádi, že vybrané řešení teplárenství ve městě získalo podporu obou akcionářů. V případě, že dohodu schválí zastupitelstvo, jsme připraveni snížit cenu tepla už od ledna 2016,“ potvrdila místopředsedkyně představenstva Jitka Holčáková.

Zachování sítě zákazníků připojených na centrální zásobování teplem umožní dlouhodobě dodávat domácnostem výhodné teplo získané energetickým využitím odpadů. Konkurenceschopná cena by měla prodloužit návratnost do alternativních zdrojů vytápění tak, aby se o změně nevyplatilo zákazníkům ani uvažovat. Dlouhodobým cílem obou akcionářů je, aby se zákazníci na teplárnu chtěli sami připojovat. Snížení ceny tepla pro tisíce libereckých domácností tak mají ve svých rukou už jen zastupitelé města.

Tisková zpráva

Štítky teplo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cena tepla by měla od příštího roku výrazně zlevnit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.