Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Před radnicí se sejdou odpůrci islámu. Účast přislíbilo skoro tisíc lidí

„Za naši kulturu a bezpečnou zem.“ Takové je podle pořadatelů poslání demonstrace, která proběhne 28. října dvě hodiny po poledni na náměstí Dr. E. Beneše. Organizátoři vyzývají Liberečany k tomu, aby svou účastí dali najevo, že nesouhlasí s islamizací Evropy. Na facebooku přislíbila účast už necelé tisícovka lidí.

Podle letáku, který pořadatelé vyvěsili na internet, vystoupí lídr SPD Tomio Okamura, Josef Nos. Radim Fiala a další.

Pod libereckou demonstrací je podepsána Lucie Hašková, která podobné akce organizuje po celé republice. „Důvodů k této činnosti mám několik, ale ten hlavní je  upozornit naše politiky, vládu a poslance, že nám není lhostejná situace v naší zemi,“ píše o sobě na svých webových stránkách a dodává: „Nejsem  nenávistný člověk, ani rasista. Respektuji a vážím si všech lidí, kteří se v této zemi snaží žít a pracovat poctivě a spravedlivě.“

Půl hodiny před demonstrací proběhne v těsné blízkosti protest proti xenofobii. Před OC Plaza se sejdou odpůrci štvaní proti imigrantům, vytváření falešného nepřítele v podobě cizinců, rozšiřování hoaxů kolem uprchlíků a mediální hysterie k uprchlické krizi.

Liberec má za sebou letos už jednu takovou demonstraci. V červenci se před libereckou radnicí demonstrovalo proti xenofobii a nenávisti. Nápis Nebojíme se islámu rozvinula asi dvacítka převážně mladých lidí. Oficiálně byl název akce poněkud delší – kromě islámu se nebojíme i křesťanství, judaismu, buddhismu, hinduismu, taoismu a konficianismu.

Další informace zjišťujeme. Z demonstrace přineseme reportáž.

Foto Facebook

Štítky islám, demonstrace, Evropa, Facebook, Tomio Okamura, Pepa Nos, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před radnicí se sejdou odpůrci islámu. Účast přislíbilo skoro tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.