Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tunel pod sjezdovkou na Ještědu je opraven. Dělníci odtěžili 990 kubíků zeminy

Tunel na „televizní cestě“ pod Ještědem se dočkal rekonstrukce. Téměř padesáticentimetrový průhyb ocelového tubusu sice zůstal, dělníci ale odtěžili skoro tisícovku kubíků hlíny. Sjezdovka tak má znovu správný profil a je připravena k zahájení lyžařské sezóny 2015/2016.

„Odtěženo z prostoru nad tubusem bylo přesně 990 kubíků zeminy,“ uvedl vedoucí odboru majetkové správy Jaroslav Schejbal.

Tunel je ve svahu na cestě, která vede k zázemí Sportovního areálu Ještěd a ke skokanským můstkům. Nad ním vede sjezdovka F10 Pod Lany. Mimoúrovňové křížení zabraňuje střetům lyžařů s auty. Před deseti lety tam jedna lyžařka po srážce s vozem zemřela. Tunel se na Ještědu stavěl v rámci příprav na lyžařské mistrovství světa v klasickém lyžování, které se v Liberci konalo v roce 2009.

„V neděli jsem se tam byl osobně podívat, zásyp je rovnoměrný, takže nedochází k deformaci tubusu. Během celé zimní sezóny pak bude firma Valbek provádět kontrolní měření, zda k odchylce nedochází opětovně,“ konstatoval náměstek primátora pro technickou správu majetku Tomáš Kysela.

„Tato oprava bude město stát 811 tisíc korun,“ uvedla za radnici mluvčí Jana Kodymová.

Foto Jan Král

Štítky sjezdovka, Ještěd, Sportovní areál Ještěd a.s., Valbek, zemina, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tunel pod sjezdovkou na Ještědu je opraven. Dělníci odtěžili 990 kubíků zeminy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.