Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Babí léto vystřídá podle meteorologů první sníh. Napadnout má už v sobotu

Příjemné teploty a babí léto jsou podle meteorologů pomalu minulostí. Ještě před několika dny padaly teplotní rekordy, teď se připravte na déšť, vítr a první sněžení. Dnes večer by od severozápadu měla začít nad naše území proudit studená fronta a zatímco ještě dnes můžeme čekat teploty až kolem 15 stupňů Celsia, v sobotu to bude až o devět stupňů méně.

První sněžení by mohlo Liberecký kraj čekat už dnes v noci, kdy na horách klesnou teploty až k bodu mrazu. „V noci by mělo být zataženo až oblačno, na většině území s deštěm, k ránu nad 700 metrů nad mořem očekáváme srážky smíšené nebo sněhové, postupně od severozápadu ubývání oblačnosti a ustávání srážek,“ řekla Natalja Šustova z Českého hydrometeorologického ústavu.

Podobné počasí očekávají meteorologové i v sobotu přes den, kdy by mohlo ve večerních hodinách přibývat oblačnosti. „Očekáváme čerstvý, na horách silný vítr s nárazy kolem 55 kilometrů v hodině, na horách kolem kilometrů v hodině,“ dodala Šustová.

O poznání deštivěji by mělo být v neděli. Na téměř celý den meteorologové předpovídají déšť, zpočátku ještě se sněhem a teploty mezi devíti až třinácti stupni Celsia.

Foto Jan Homolka

Štítky Český hydrometeorologický ústav, Liberecký kraj, babí léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babí léto vystřídá podle meteorologů první sníh. Napadnout má už v sobotu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.