Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Město nechá v několika čtvrtích opravit veřejné osvětlení

Do výměny dožilých stožárů veřejného osvětlení se pustí město Liberec. Ještě v letošním roce bude zahájena oprava osvětlení v Ostašově v ulicích Křižanská a Šrámkova, dále v ulici Květnové revoluce v Nových Pavlovicích a v ulici Zákopnická v Ruprechticích.

Město využije toho, že ČEZ v těchto lokalitách ukládá elektrické vedení do země. Výrazně tak ušetří náklady za přeložky vedení a budování stožárů. „Nebude muset hradit zejména výkopové práce a následnou obnovu dlažby. Město bude hradit jen rozšíření výkopu, oddělení kabelů a materiál související s veřejným osvětlením, jako jsou kabely, stožáry a svítidla. Náklady radnice vyčíslila na zhruba 2.1 milionu korun,“ řekla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Všechny poruchy či nedostatky na území Liberce můžete už několik let hlásit do evidence mapového portálu Marushka, který město využívá od října 2012. V aplikaci je v současnosti více než stovka záznamů od Liberečanů.

A jak to celé funguje? Pomocí mapy si lidé v aplikaci vyhledají ulici, kde objevili závadu. Označí konkrétní místo a do jednoduchého zadávacího formuláře vloží svou poznámku, eventuálně i fotografii. Na mapě pak mohou lidé vidět i ostatní již nahlášené nebo uzavřené závady.

Informaci následně pracovníci magistrátu ověří a zařadí k vyřízení příslušným správcům, kteří zajistí nápravu. Problémem není ani to, pokud není majetek města. „Jestliže se bude jednat o pozemky, které nejsou ve vlastnictví města, pracovníci odboru upozorní vlastníky pozemků nebo podnět předají na příslušné oddělení státní správy Magistrátu města Liberce,“ popsal už dříve Jan Král z libereckého magistrátu.

EVIDENCE A HLÁŠENÍ PORUCH

V evidenci poruch můžete sledovat i stav vyřízení vašeho podnětu. O tom, jak bude vaše žádost vyřízena, se dozvíte e-mailem, který musíte při hlášení uvést.

Foto Brněnská Drbna

Štítky veřejné osvětlení, Liberec, Pavlovice, Ostašov, Ruprechtice, magistrát, ČEZ, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nechá v několika čtvrtích opravit veřejné osvětlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.