Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Advent může začít! Patnáctimetrový smrk v pátek dorazil před libereckou radnici

Advent může začít! V pátek před jedenáctou hodinou dopolední dorazil na náměstí Dr. E. Beneše vánoční strom, který bude po celý prosinec zdobit náměstí před radnicí. Dvacetimetrový smrk ztepilý, který vyrostl v ulici Stromovka na Františkově, byl z bezpečnostních důvodů zkrácen o pět metrů. I letos bude liberecký vánoční strom ozdoben do modrostříbrných barev.

Slavnostní rozsvícení, snad povedenější než v loňském roce, kdy se strom rozzářil jen na pár sekund, je naplánováno na nedělní pátou hodinu odpolední. „Novinkou letošních akcí před radnicí bude pódium, na kterém se odehraje většina vystoupení a koncertů,“ řekla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

První adventní neděli zahájí koncert pro seniory už ve 13:30 hodin v obřadní síni. Doprovodný program k rozsvěcení stromu pak začne v 16 hodin vystoupením sborů Lesněnky a Ještěd a proslovem arciděkana Radka Jurnečky.

Adventní program je připraven na celý prosinec. Vánoční trhy na náměstí před radnicí budou opět patřit k nejdelším v kraji, začnou v pondělí 7. prosince a skončí den před Štědrým dnem. I letos bude v Liberci moci každý zavěsit své vánoční přání nebo vzkaz Ježíškovi na strom na nádvoří radnice. Ve čtvrtek 3. prosince bude primátor pomáhat rozlévat adventní dýňovou polévku.

Foto Bezedný Frank

Štítky radnice, Stromovka, Františkov (Velké Kunětice), strom, vánoční stromek, advent, smrk, Štědrý den, koncert, Ježíšek, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advent může začít! Patnáctimetrový smrk v pátek dorazil před libereckou radnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.