Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Advent začíná! Na "Benešáku" se dnes večer rozsvítí vánoční strom

Jen pár hodin zbývá do rozsvícení vánočního stromu před libereckou radnicí. Patnáctimetrový smrk ztepilý na náměstí Dr. E. Beneše dorazil v pátek dopoledne. Ozdoben je podobně jako v loňském roce do modrostříbrných barev a jeho slavnostní rozsvícení je naplánováno na nedělní sedmnáctou hodinu. Program první adventní neděle před radnicí začíná už po obědě.

„Novinkou letošních akcí před radnicí bude pódium, na kterém se odehraje většina vystoupení a koncertů,“ řekla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

První adventní neděli zahájí koncert pro seniory už ve 13:30 hodin v obřadní síni. Doprovodný program k rozsvěcení stromu pak začne v 16 hodin vystoupením sborů Lesněnky a Ještěd a proslovem arciděkana Radka Jurnečky.

Adventní program je připraven na celý prosinec. Vánoční trhy na náměstí před radnicí budou opět patřit k nejdelším v kraji, začnou v pondělí 7. prosince a skončí den před Štědrým dnem. I letos bude v Liberci moci každý zavěsit své vánoční přání nebo vzkaz Ježíškovi na strom na nádvoří radnice. Ve čtvrtek 3. prosince bude primátor pomáhat rozlévat adventní dýňovou polévku.

Vánoční stromy se dnes rozsvítí na většině náměstí, výjimkou je Česká Lípa. Tam se strom tradičně rozsvítil o den dříve, v sobotu. Novinkou je, že na náměstí zůstane vánoční tržiště po celé období adventu. "Z města tak zmizí ošklivé zaplachtované stánky a veškerý prodej, kromě vánočních stromků a kaprů, bude v době adventu soustředěný pouze na náměstí ve stáncích, které jsme nabídli prodejcům," dodala starostka Romana Žatecká.

V nedalekém Jablonci se podobně jako v Liberci rozsvítí strom v neděli v 17:00. Ve městě je adventní tradicí rozlévání svařeného vína, letos ho bude primátor zájemcům servírovat 17. prosince v rámci třídenních trhů. Jablonecké trhy patří mezi největší v kraji, zboží na nich bude opět nabízet přes sto prodejců.

Foto MML

Štítky vánoční stromek, radnice, advent, strom, Štědrý den, Liberec, Romana Žatecká, koncert, Ještěd, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honza Kostolník

Stánky jak zahradní chatičky na nářadí z hoby marketu a pouťové atrakce? no nevím

Neděle, 29. listopadu 2015, 13:52Odpovědět

Advent začíná! Na "Benešáku" se dnes večer rozsvítí vánoční strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.