Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vánoční strom svítí od neděle také na frýdlantském náměstí

Vánoční stromky po prvním adventním víkendu svítí napříč všemi náměstími v Libereckém kraji. Například ve Frýdlantu se na náměstí sešlo v neděli večer několik stovek lidí. Podobě jako v Liberci, tak i v osmitisícovém Frýdlantu, snesli z radnice na náměstí vánoční světlo andělé.

Program první adventní neděle začal už krátce po poledni. Ve 14:00 hodin se otevřel adventní trh na náměstí, v prostorách radnice a ve Špitálku, děti si mohly tvořit v dílničkách na nádvoří radnice nebo v jejím prvním patře. Na nádvoří pak bylo možné si pohladit ovečky, oslíka nebo poníka, kteří doplňovali dřevěný betlém. 

Těsně před rozsvícením devítimetrového smrku stříbrného se na náměstí snesli andělé. Poté popřál hezký advent stovkám lidí, kteří na náměstí dorazili, starosta města Dan Ramzer a farář Vít Audy. V doprovodu Josefa a Marie, která nesla v rukou Ježíška, se pak společně vydali k vánočnímu stromu. Tam svatou trojici doplnila živá zvířata a Frýdlant se tak mohl poprvé pochlubit i živým betlémem. Pak už došlo na rozsvícení stromku.

Foto Martina Petrášková

Štítky vánoční stromek, Frýdlant, radnice, advent, Liberec, Liberecký kraj, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom svítí od neděle také na frýdlantském náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.