Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nový krytý zimní stadion v Turnově láká, za měsíc ho navštívilo lidí jako venkovní kluziště za rok

Nový krytý zimní stadion v Maškově zahradě v Turnově zatím láká. Za první měsíc provozu se prodalo téměř tolik vstupenek na bruslení jako za celou loňskou sezonu, kdy bylo ve městě jen venkovní kluziště. Novinářům to dnes řekl Jindřich Kořínek, jednatel Městské sportovní Turnov, která stadion provozuje.

Minulou sezonu si lístek na kluziště u nádraží koupilo 7012 lidí, do Maškovy zahrady za první měsíc od otevření na veřejné bruslení přišlo 6978 lidí, z toho zhruba dvě třetiny děti. "Dvě hodiny bruslení stojí pro ně 20 korun, pro dospělé 30 korun," uvedl Kořínek. Nejvíce lidí bylo na zimním stadionu na státní svátek 17. listopadu, kdy se prodalo 815 vstupenek.

Výrazný zájem o nový stadion mají i skupiny, převážně hokejové týmy. Za celou minulou sezonu byly na venkovním kluzišti 83 hodin, v listopadu na zimním stadionu obsadily 177 hodin. Skupiny platí za hodinu 1700 korun, mládežnické týmy 800 Kč a školy 400 korun. "Ve srovnání s Libercem se to může stát málo, Lomnice a Jičín ale mají podobné ceny," uvedl Kořínek. Jde o nejbližší kryté stadiony od Turnova. V Libereckém kraji je sedm krytých stadionů v šesti městech.

Turnovský zimní stadion se střechou ve tvaru listu je součástí budovaného sportovně-rekreačního areálu Maškova zahrada na levém břehu Jizery v jižní části města. V areálu se staví dál, do léta 2016 by mělo být hotovo nové koupaliště s vodními atrakcemi, toboganem a skluzavkami. "Pokud to dovolí klimatické podmínky, hlavně v březnu a dubnu, slavnostně otevírat bychom ho chtěli 8. května," uvedl starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok). V areálu bude po dokončení i in-line dráha, skatepark, dětská i sportovní hřiště. Celkově jde o projekt zhruba za 175 milionů korun.

Sportovně-rekreační areál vzniká na místě, které v minulosti fungovalo jako zásobní sbírka dřevin pro sychrovský zámek, podle zahradníka knížete Rohana získala Maškova zahrada i svůj název.

Autoři

Štítky Turnov, zimní stadion, zahrada, bruslení, Tomáš Hocke, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový krytý zimní stadion v Turnově láká, za měsíc ho navštívilo lidí jako venkovní kluziště za rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.