Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Běháním lidé získali pro rodiny s nemocnými dětmi téměř 50 tisíc korun

Necelých 48 tisíc korun se podařilo vybrat pro devět rodin s onkologicky nemocnými dětmi v rámci charitativní akce Přeběhni nemoc, kterou pořádalo sdružení Archa 13. Šek v pondělí 7. prosince předali zástupcům rodin hejtman Libereckého kraje Martin Půta společně s ředitelem Krajského ředitelství Policie ČR v Liberci Vladislavem Husákem, jako zástupci organizací, které projekt podporují.

„Rodinám s dětmi s takovou diagnózou můžeme přát zdraví, ale především je pro ně podstatná jakákoli pomoc, která jim usnadní jejich boj s nemocí. Tomu přispívá každá takováto akce,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Peníze totiž nejsou určené na zaplacení léčby, ale na běžné provozní věci. „Dá se říci, že jde o peníze na cokoli. Například na zaplacení benzínu pro cesty k lékařům, nákup zdravotnických pomůcek, jednoduše na potřeby k běžnému fungování,“ vysvětlil Petr Pimek z Archy 13. Rodiny si mezi sebou rozdělí přesně 47 536 korun, které zaplatili lidé na startovném při stejnojmenném říjnovém běhu. Jeho nultý ročník byl teprve začátkem, organizátoři počítají s dalšími běhy v Liberci a myšlenku by rádi rozšířili i do dalších měst.  Příští běh projektu Přeběhni nemoc se v Liberci uskuteční 8. října 2016.

Jirka, Káťa, Terezka, Anička, Eliška, Fanoušek, Adámek, Dominik. To jsou jména některých dětí, kterým lidé během pomohli. Jedno z dětí je přímo z Liberecka, ostatní z jiných části republiky. Pro zapojení do projektu je oslovila Nadace Slon, která pomáhá dětem s onkologickým onemocněním. „Konkrétní rodiny nám vytipovali kolegové z Nadačního fondu Šance onkoláčkům, my je oslovili a do projektu zapojili,“ vysvětlila Jana Oršulíková z nadace. Děti v rámci akce kreslily i obrázky na téma „Co se Ti na sobě nejvíc líbí“ a „Co je Tvé největší přání“, lidé si je mohli koupit přímo v rámci běhu nebo je mohou také stále získat v eshopu na webu www.prebehninemoc.cz.

S další podporou pro nemocné děti prostřednictví Nadace Slon počítá i Liberecký kraj. „Rádi bychom nadaci podpořili v rámci tradičního hejtmanského plesu a získali pro potřeby rodin tímto způsobem další finance,“ doplnil hejtman Martin Půta, který má nad projektem záštitu. 

Štítky rodina, projekt, nemoc, Martin Půta, Liberec, Liberecký kraj, Noemova archa, Vladislav Husák, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běháním lidé získali pro rodiny s nemocnými dětmi téměř 50 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.