Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náměstí Pod Branou prokouklo. Nová je dlažba, chodníky i osvětlení

Jedna z nejkrásnějších částí Liberce – Liebiegovo městečko – je zase o něco hezčí. Tedy aspoň jeho část kolem náměstí Pod Branou, které město nechalo opravit. Nová je dlažba, chodníky i veřejné osvětlení. Rekonstrukce trvala dva měsíce a město vyšla na téměř pět a půl milionu korun.

„V celém prostoru náměstí a části ulic Svatoplukova a Broumovská jsme jednotně položili kamennou dlažbu, která do této části Liberce patří. Náměstí si díky opravě zachovalo svou jedinečnou tvář a kromě toho teď bude komunikace chodcům i řidičům lépe sloužit,“ řekl náměstek pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Město k rekonstrukci využilo fakt, že na náměstí  Vodárny prováděly opravu vodovou a kanalizace. „Rekonstrukce se povedla a věřím, že se lidem nová podoba líbí. Přitom šlo o dlouhodobě zanedbávanou lokalitu. Obnovu si do budoucna určitě zaslouží i její spodní část,“ dodal primátor města Tibor Batthyány.

Autoři | Foto MML

Štítky dlažba, Liberec, Tibor Batthyány, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí Pod Branou prokouklo. Nová je dlažba, chodníky i osvětlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.