Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Dým stoupající z muzea vyděsil Liberečany, hasiči si pro cvičení připravili autentické podmínky

Liberecká Drbna si opět v praxi ověřila, že jsou její čtenáři nejrychlejší informátoři. Mezi pondělní třetí a čtvrtou hodinou odpolední nás informovalo několik z vás, že je u muzea několik hasičských aut a z budovy se kouří. Naštěstí se jednalo jen o cvičení, které vypadalo víc než reálně.

„Uměle zakouřené prostory navozovaly reálnou situaci, a tak řada kolemjdoucích Liberečanů již litovala historický komplex,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči nejprve museli evakuovat několik zaměstnanců. Zachránit se jim podařilo i šest velmi vzácných gobelínů v hodnotě několika milionů korun. „Pro účel cvičení gobelíny představovaly dřevěné trámy různé délky i hmotnosti a některé dosahovaly délky až čtyř metrů. Hasiči je vynášeli úzkým schodištěm věže a museli dbát, aby nepoškodili jak imitované gobelíny, tak prostor schodiště, kde se na zdech nacházely různé exponáty,“ dodala mluvčí.

Hasiči postupně zachránili osm pracovníků muzea a vytvořili útočný proud do prostoru depozitáře. „Depozitář byl silně zakouřený, proto hasiči museli pro záchranu použít vyváděcí kukly a postižené vyvést mimo budovu,“ uzavřela Štrauchová.

Společně s profesionálními hasiči z Liberce se na místo sjeli dobrovolníci z Krásné Studánky, Stráže nad Nisou, Růžodolu a Vratislavic nad Nisou.

Hasičské cvičení v libereckém muzeu

Úterý, 15. prosince 2015, 09:21

Hasičské cvičení v libereckém muzeu
Hasičské cvičení v libereckém muzeu

Foto HZSLK

Štítky muzeum, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dým stoupající z muzea vyděsil Liberečany, hasiči si pro cvičení připravili autentické podmínky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.