Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odsouzení vězni uklízeli sídliště v Rochlici

Vězni z liberecké vazební věznice přiložili ruku k dílu. Před několika dny vyrazili do Rochlice, kde vzali do rukou hrábě, lopaty a igelitové pytle. Pod dohledem dozorců a zaměstnanců technických služeb se pustili do úklidu listí a zelených ploch. Není to poprvé, co se na vězni podíleli na úklidu Liberce.

„Tyto činnosti dělají vězni dobrovolně bez nároku na finanční odměnu. Odměnou je jim pocit z dobře vykonané práce a pohyb na čerstvém vzduchu. Cílem těchto aktivit je zapojení vězněných osob do veřejně prospěšných prací, zlepšení dlouhodobě negativního náhledu veřejnosti na české vězeňství a v neposlední řadě podpora pozitivních pracovních návyků odsouzených,“ řekl Leoš Vašina z odboru ekologie a veřejného prostoru libereckého magistrátu.

Odsouzeni z Vazební věznice Liberec pomohli v Rochlici se sběrem odpadu i napadaného listí. Mezi paneláky našli také injekční stříkačky. „Letos se vězni v rámci města zapojili do velké jarní úklidové akce Ukliďme Česko - Ukliďme Liberec, kde nasbírali řadu pytlů s odpadem, ale i nábytku, pneumatik nebo injekčních stříkaček. Odsouzení pomáhají také s údržbou zeleně v některých mateřských a základních školách,“ uzavřel Vašina.

Foto MML

Štítky Liberec VI-Rochlice, Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Jesenius

V pořádku , co se týče jejich práce pro město. Viděl bych problém zcela jinde. Nějak se mi nepozdává způsob organizace této činnosti. Pokud je projekt v začátcích , budiž , bez námitek :-) Neměl by to však být projekt , ale legální samozřejmost , daná zákonem.

Sobota, 19. prosince 2015, 16:37Odpovědět

Odsouzení vězni uklízeli sídliště v Rochlici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.