Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Všechno jinak. Záchranka chce na letiště přesunout výjezdové stanoviště, nový heliport v plánu není

Výstavba nového heliportu na letišti v Liberci je pasé. Informaci, kterou minulý týden zveřejnil magistrát Liberce, dnes vyvrátilo vedení Libereckého kraje. O městské pozemky u letiště má záchranná služba zájem, využít je ale chce pro přístavbu jednoho výjezdového stanoviště sanitek.

„Pro záchrannou službu je důležité koupit stávající zastavěné a přilehlé pozemky na libereckém letišti a vybudovat na nich zázemí pro rychlou zdravotnickou pomoc, nikoli postavit nový heliport,“ řekl hejtman Martin Půta (SLK) a vyvrátil slova vedení města.

PSALI JSME: V Liberci vyroste další heliport. Záchranka ho využije na noční přistávání

Budova letecké záchranné služby, která by měla po dostavbě sloužit nově také výjezdové skupině záchranky, stojí na pozemcích, které má záchranná služba dosud v nájmu od města. O jejich odkoupení, včetně zastavěných ploch, probíhají jednání.  

„Za prodej chce město Liberec získat více než 4 miliony korun bez ohledu na veřejnou prospěšnost této nutné služby. Tuto částku však Liberecký kraj v rozpočtu 2016 neplánoval,“ zdůraznil Petr Tulpa (SLK), radní pověřený řízením resortu zdravotnictví.

Důvodem přístavby prostor letecké záchranné služby na pozemcích v Ostašově je návaznost na projekt rekonstrukce objektu NELI v Klášterní ulici a opuštění prvorepublikové vily v Klostermannově ulici v Liberci, kde je nyní umístěna garáž pro vozy lékařů záchranné služby. „Tato vozidla chceme přesunout do Husovy ulice. Proto, aby se v těchto prostorách uvolnilo místo, plánujeme do dostavěné budovy na letišti přestěhovat výjezdovou skupinu,“ vysvětlil ředitel záchranky Vladimír Hadač.

Foto Dominik Svoboda

Štítky letiště, Liberec, zdravotnická záchranná služba, pozemek, Liberecký kraj, Starostové pro Liberecký kraj, Martin Půta, Petr Tulpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechno jinak. Záchranka chce na letiště přesunout výjezdové stanoviště, nový heliport v plánu není  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.