Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Salámy v plísňovém "kabátku". Tohle objevila inspekce v jedné samoobsluze v Tanvaldu

Salámy, které vidíte na snímcích, nejsou vytaženy z odpadkového koše. Jde o „pochoutky,“ které si mohli zákazníci koupit v samoobsluze v Krkonošské ulici v Tanvaldu. Inspektoři zemědělské a potravinářské inspekce snímky pořídili při nedávné kontrole obchodu prodejce Lua Pham Thi. O tom, že se plíseň na salámech tvořila delší dobu, nemůže být pochyb.

Viditelná plíseň byla na dvou šiškách turistického salámu a Vysočiny. „Na povrchu potraviny byl zjištěn výskyt bílých a bílozelených kolonií plísní viditelných prostým okem,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Podmínky, ve kterých měl prodejce salámy uskladněny, byly podle inspekce vyhovující. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku, výrobek neměl prošlé datum použitelnosti,“ dodal mluvčí.

Vietnamský obchodník za své plesnivé salámy vysloužil od inspektorů pokutu. Ta by ho měla pro příště motivovat k větší kontrole zboží.

Foto SZPI

Štítky Tanvald, plíseň, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Salámy v plísňovém "kabátku". Tohle objevila inspekce v jedné samoobsluze v Tanvaldu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.