Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Humanoidní robot předával v Liberci vysvědčení. Poprvé v České republice

V liberecké iQLANDII se dnes odehrál historický okamžik. Úplně poprvé v ČR zde předával pololetní vysvědčení čtvrťákům a páťákům tamní humanoidní robot Thespian. Školáci z Lysé nad Labem a Ústí nad Labem si akci náležitě užili.

„Bylo to super. Thespian mi řekl, že jsem šikovný ve sportu. A teď už se moc těším, až budeme s kamarády prozkoumávat iQLANDII,“ svěřil se bezprostředně po vyhlášení jedenáctiletý Matyáš, který obdržel úřední lejstro z rukou humanoida jako první. Děti si od robota vyslechly nejenom pochvalu za svou píli a nejrůznější mimoškolní aktivity - především ty sportovní a hudební, ale i upozornění na to, v jakých předmětech by měly více zabrat. Nejméně populární byla, jak se zdá, matematika.

O tento jedinečný zážitek a vstup do centra zdarma se i soutěžilo. Školáci měli za úkol natočit před Vánoci krátké poutavé video a poslat ho do iQLANDIE. S nejvyšším počtem zhlédnutí na YouTube vyhrála právě ústecká 4. třída ze ZŠ Nová 5. „Žáci si video-snímek a písničku připravili zcela sami, já jsem pouze udělala drobné úpravy,“ poznamenala Zdeňka Švecová, třídní učitelka malých vítězů. Odměny se dočkal i Thespian. Sice nedostal žádné vysvědčení, ale děti mu osobně „song“ z oceněného videa zazpívaly.  

Liberecká iQLANDIA byla vůbec prvním místem v zemi, kde se lidé mohli s 175 centimetrů vysokým a 33 kg vážícím humanoidem setkat. Robo-Thespian dokáže hovořit několika světovými jazyky, sledovat člověka i jeho pohyb nebo používat mimiku – úsměv i pláč. A jak se mohli dnes všichni přítomní přesvědčit, není mu cizí smysl pro humor. 

Autoři | Foto iQLANDIA

Štítky vysvědčení, Česko, Liberec, humanoidní robot, Ústí nad Labem, Lysá nad Labem, YouTube, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Humanoidní robot předával v Liberci vysvědčení. Poprvé v České republice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.