Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté zachránili život zatoulané fence. Vyděšená seděla uprostřed frekventované silnice

O tom, jak se vyplatí přidělat na obojek psa známku s telefonním číslem, by mohl vyprávět muž z Dolního Podluží. Tomu se o víkendu zatoulala fenka křížence velššpringršpaněla a labradora. Jak se ukázalo, měla nakonec velké štěstí. Vystresované Jessie uprostřed tříproudé silnice u osady Nová Huť si všimla hlídka policistů, která ji naložila do auta.

„Policisté si všimli, že má na známce vyryté telefonní číslo a díky tomu se brzy dozvěděli, komu patří. Z telefonátu zjistili, že její majitel bydlí v Dolním Podluží,  a že s ní téhož dne přijel vlakem do Jedlové. Zde v místních lesích strávil dopoledne ve společnosti přátel na běžkách,  a když si všiml, že se mu mezi tím Jessie v lese ztratila, hledal jí tu pak několik hodin. Po marném pátrání se vrátil zpátky do Dolního Podluží bez ní. Tomu, že ji policisté našli, nemohl vůbec uvěřit a měl z toho obrovskou radost,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté vyděšenou a zasněženou fenku nejprve vzali do služebního auta, aby se zahřála, a pak zorganizovali její transport jiným vozem až k majiteli. „Sami  totiž museli dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu, protože ten den byly opravdu nepříznivé povětrnostní podmínky,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Dolní Podluží, Nová Huť, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zachránili život zatoulané fence. Vyděšená seděla uprostřed frekventované silnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.