Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vytrvalý déšť zvedl hladiny řek, povodňový stupeň už neplatí na žádném místě v kraji

Deštivé počasí zvedlo v noci na pondělí hladiny řek v Libereckém kraji. V Železném Brodě vystoupala v noci hladina Jizery na první povodňový stupeň, větší problémy ale zvýšená hladina vody nezpůsobila. Jizera tři hodiny po půlnoci začala na dvou a půl metrech kulminovat a v pondělí odpoledne se vrátila do normálu. V 17:00 nebyl na žádném místě v kraji vyhlášen povodňový stav.

Hasiči i tak měli v noci z neděle na pondělí plné ruce práce. Zaměstnali je především popadané stromy. Na řadu tak přišly silné paže hasičů s motorovými pilami. Hasiči stromy postupně rozřezávali a odklízeli.

V neděli po deváté hodině byla kvůli spadlému stromu na vozovku a dráty elektrického vedení neprůjezdná silnice v Dubé na Českolipsku. Obdobný scénář nastal včera odpoledne před šestnáctou hodinou v části obce Sýkořice na Semilsku. Z podmáčeného povrchu se zřítil strom, který strhl elektrické vedení. 

Ve 22:26 hodin byli hasiči voláni do části obce Obora na Českolipsku, kde do půlky silnice I/38 zasahoval strom. Dnes v 1:25 hodin vyráželi liberečtí profesionální hasiči do ulice Otavská v Liberci. Zde strom zcela zatarasil komunikaci a navíc strhl telefonní kabel.

Strom spadl i v další části Liberce - Horním Růžodolu. Dnes v 7:00 hodin byly povolány 2 jednotky hasičů do Kryštofova údolí, kde spadlý strom ve stráni hrozil sesunutím do vozovky.

V Libereckém kraji by mělo pršet až do zítřejšího poledne. Teploty jsou na únor nadprůměrné a pohybují se nad deseti stupni Celsia. Problémy může působit nárazový vítr, který má na horách dosahovat až kolem 70 kilometrům v hodině.

Foto pixabay.com

Štítky strom, Liberecký kraj, Železný Brod, Jizera, okres Česká Lípa, Liberec, Dubá, okres Semily, Sýkořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytrvalý déšť zvedl hladiny řek, povodňový stupeň už neplatí na žádném místě v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.