Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobře mířená facka ledacos vyřeší, poznamenal prezident při návštěvě Liberce. Reagoval na kauzu šikany na škole

Prezident republiky Miloš Zeman má za sebou první hodiny strávené v Libereckém kraji. Během dopoledne pohovořil se zastupiteli Libereckého kraje a po poledni navštívil Technickou univerzitu v Liberci, kde ho vyzpovídali studenti. Jedním z prvních témat, která v Liberci nakousl, byla médii propíraná šikana na Střední průmyslové škole Na Třebešíně v Praze. Podle Miloše Zemana je podmínečné vyloučení příliš malým trestem pro hlavního aktéra. Sám prezident přiznává, že fyzické tresty nejsou úplně od věci.

„Ona taková dobře mířená facka ledacos vyřeší. Moje maminka byla učitelka na základní škole, z domova si nosila vařečku a jí plácala děti po zadku, včetně mě, protože jsem byl také jejím žákem. Prevence je, že umírněné fyzické tresty, vzpomeňte si na Hnízda v Obecné škole, můžou lecčemu zabránit,“ řekl ke krajským zastupitelům Miloš Zeman.

Podle něho je vina především na straně ředitele a vedení školy. „Případ jsem docela podrobně studoval a pochopitelně když se podíváme na videozáznamy, tak vidíme, že ten kluk, který je organizátor toho všeho, patří do pasťáku. Vyloučení, natož podmíněné, je příliš mírným trestem, protože ho může přijmout jakákoliv jiná škola. Lidé tohoto typu by se měli umísťovat do k tomu určených zařízení,“ doplnil prezident.

PSALI JSME: Zeman v Liberci? Hejtman Půta věnoval prezidentovi samopal

Případ sledují média už od začátku roku. Žáci několik měsíců šikanovali pětapadesátiletou učitelku na zmíněné základní škole. V lednu za to byla trojice agresorů potrestána podmínečným vyloučením a trojkou z chování. Učitelka krátce poté zkolabovala a zemřela. Vedení této pražské školy i přesto trvá na tom, že šikana nemá žádnou souvislost s úmrtím učitelky.

Během pondělí došlo i na další témata. Miloš Zeman řekl, že je podle něho velmi nepravděpodobný odchod Velké Británie z Evropské unie. „Jako hlavní argument, proč Británie nevystoupí z Evropské unie, považuji to, že v takovém případě by Skotsko vyhlásilo samostatnost a vstoupilo do Evropské unie. Takže Velká Británie by bez Skotska přestala být veliká," podotkl Zeman.

Po návštěvě krajského úřadu a Technické univerzity Liberec následoval oběd na Ještědu, kde na prezidenta čekal boršč, karbanátky, palačinky s tvarohem a mákem a také sulc. Poté vyrazí Miloš Zeman na odpolední návštěvu Hodkovic nad Mohelkou, kde pohovoří nejen se zastupiteli, ale také občany.

Foto Bezedný Frank

Štítky Miloš Zeman, šikana, Liberec, návštěva, Liberecký kraj, Technická univerzita v Liberci, Střední průmyslová škola, Praha, Evropská unie, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobře mířená facka ledacos vyřeší, poznamenal prezident při návštěvě Liberce. Reagoval na kauzu šikany na škole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.