Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonecké domácnosti dostanou znovu možnost nakoupit energie

Jablonecké domácnosti dostanou po dvou letech znovu možnost nakoupit výhodně elektřinu a plyn v elektronické aukci. Jablonecká radnice ji pořádá ve spolupráci se společností A-Tender. Zájemci se mohou registrovat od pondělí 7. března do 23. března nejen na kontaktním místě, které bude otevřeno v budově radnice, ale tentokrát i elektronicky na www.setrime-lidem.cz.

Přihlásit se podle ní mohou jak účastníci aukce z prosince 2013, kterým bude letos končit výhodná cena, tak i noví odběratelé.

"Cena energií a zejména plynu je na svém historickém minimu, úspory dosahují citelných částek v rodinném rozpočtu. E-aukcí garantujeme devítiprocentní úsporu, v případě nižší úspory je přechod k novému dodavateli na každém účastníkovi. E-aukce se účastní pouze prověření dodavatelé," doplnil Radek Drmota z pořadatelské společnost A-Tender. Pro zájemce o účast v aukci se 14. března uskuteční také seminář v Eurocentru, kde dostanou informace o výhodách elektronické aukce i odpovědi na dotazy.

V prosinci 2013 se v Jablonci do elektronické aukce přihlásilo 780 odběrných míst, z toho 569 bylo zájemců o elektřinu a 211 o plyn. Do aukce pak organizátoři přidali další odběrná místa, celkem jich nakonec bylo 1300. Pro jablonecké domácnosti se dražil plyn v ceně 18,3 milionu korun, v licitaci se cena snížila o 26,19 procenta na 13,5 milionu korun. Ještě víc ušetřili Jablonečtí na elektřině. Z původně odhadovaných 14,4 milionu korun klesla cena o 29,81 procenta na 10,1 milionu. V obou případech nabídla nejnižší ceny společnost X Energie.

Mezi účastníky e-aukce byl tehdy i primátor Petr Beitl (ODS). "Ušetřili jsme jako domácnost několik tisíc ročně, což splnilo naše očekávání. Určitě do toho půjdeme znovu," řekl.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dražba, energie, elektřina, Petr Beitl, ODS, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecké domácnosti dostanou znovu možnost nakoupit energie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.