Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecká lavička Václava Havla začne sloužit veřejnosti příští týden. Stát bude před knihovnou

Od příštího týdne bude mít i Liberec svou lavičku Václava Havla. Autorem je Bořek Šípek a jeho dílo se objeví před knihovnou už 8. března, tedy v den patnáctého výročí otevření nové budovy knihovny. Její slavnostní odhalení proběhne ve 14:00.

Umělecké dílo světoznámého českého výtvarníka, architekta, designéra a vysokoškolského učitele Bořka Šípka, Lavičku Václava Havla, můžeme najít již v několika českých, ale i světových městech jako například Praze, Českých Budějovicích, Novém Boru, ale i Washingtonu, Dublinu či Barceloně. Lavička Václava Havla je tvořena z kulatého stolku obepnutého kolem stromu a dvou židlí.

„Lavička je místem vybízejícím k vzájemnému dialogu, místem ke svobodnému projevování názorů, k diskusi i k prostému posezení. Prostor před knihovnou se přímo nabízí ve spojitosti se vztahem Václava Havla ke knihovně – jako tehdejší prezident udělil v roce 1995 stavbě knihovny záštitu a po dokončení stavby ji dvakrát osobně navštívil,“ řekla ředitelka knihovny Blanka Konvalinková.

Odhalení lavičky je jen jednou z akcí spojených s nedožitými osmdesátinami bývalého prezidenta Václava Havla. V liberecké knihovně v průběhu roku uspořádají další akce, výstavy, koncert, autorská čtení a přednášky.

Štítky knihovna, Václav Havel, Bořek Šípek, Liberec, Washington, D.C., Praha, Dublin, Barcelona, České Budějovice, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká lavička Václava Havla začne sloužit veřejnosti příští týden. Stát bude před knihovnou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.