Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radnice na hodinu zhasne. Upozorní tak na potřebu ochrany životního prostředí a klimatu

Liberec se opět připojí do celosvětové kampaně Hodina Země. Happening, který by měl upozornit na potřebu ochrany životního prostředí a klimatu, proběhne v sobotu mezi 20:30 a 21:30. Právě v tento čas se liberecká radnice ponoří do tmy a zhasne. Do happeningu se mohou snadno zapojit také Liberečané. Vlna tmy postupně oběhne celou planetu – začne na Fidži a skončí o den později na ostrově Samoa.

V České republice se k akci loni připojilo na 150 měst, obcí, památek a dalších subjektů. Do tmy se ponořilo vedle liberecké radnice například také Velké náměstí v Hradci Králové, chrám sv. Barbory v Kutné Hoře nebo sportovní stadiony v Ústí nad Labem. Na hodinu zhasly ve světě pyramidy v Gíze, londýnský Tower Bridge nebo opera v Sydney.

Hodina Země je největší celosvětový happening současnosti. První ročník se uskutečnil v roce 2007. Vznikl z naděje, že můžeme zlepšit svět, ve kterém žijeme. Je globální demonstrací snahy lidí po celém světě o šetrnější přístup k životnímu prostředí. Happening probíhá symbolickým hodinovým zhasnutím světel, ať již veřejného osvětlení, nasvícení památky, štítu firmy, nebo vlastního obýváku. Tento jednoduchý, ale přitom viditelný čin – zhasnutí světla – je signálem pro veřejné činitele, že je třeba věnovat více pozornosti ochraně životního prostředí, zejména ochraně klimatu.

Foto SkyShots.cz

Štítky podnebí, ochrana životního prostředí, Liberec, Česko, Země, Fidži, Samoa, Sydney, Hradec Králové, Kutná Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice na hodinu zhasne. Upozorní tak na potřebu ochrany životního prostředí a klimatu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.