Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Methedras loves Czech republic! Andrea Bochi to chce v libereckém klubu Bedna pořádně rozbalit

Liberecký klub Bedna se na Velký pátek otřese pod náporem čtyř italských ďáblů z kapely Methedras. Rozhovor se zakládajícím členem kapely Methedras, baskytaristou a textařem Andreou Bochi vám teď přináší Liberecká Drbna.

Na hudební scéně se pohybujete už 20 let. Co odstartovalo vaši kariéru?

Začali jsme v roce 1996 jako heavy metalová skupina s cílem zkombinovat americký thrash pozdních 80. let s moderním death metalem s rychlejšími prvky ve vokálech. Chtěli jsme, aby to znělo více brutálněji, aby to bylo jiné než klasické thrash metalové „hymny“. Největší úspěch, který jednozačně odstartoval naši kariéru, bylo vystoupení na Wacken Open Air festivalu v roce 2004, kde jsme vystoupili jako úplně neznámá kapela. Po prvních pár taktech začalo publikum nadšeně reagovat a po druhé skladbě začalo publikum doslova šílet a stovky metalistů začaly skákat jako pominutí. Byl to neuvěřitelný zážitek, nikdy na to nezapomenu.

PSALI JSME: Metalová kapela Methedras bude slavit v Liberci

Pamatuješ si ba naopak na váš úplně první koncert, kde a kdy byl a jak se vám povedl?

Jasně, že si na něj pamatuju. Bylo to v roce 1997 v malém divadle v našem rodném městečku. Tehdy jsme ještě neměli pořádného zpěváka, takže jsem musel zpívat já a zároveň hrát na basu. A věřte mi, ach můj bože, že to bylo opravdová tragédie. Když jsme začali hrát první skladbu, všichni naši přátele se nám začali smát. Bylo to strašný. Byli jsme tak mladí a bez zkušeností, naprostí začátečníci. Ale z dnešního pohledu mi to samozřejmě přijde ohromně vtipné, jak jsme tam tak stáli, mladí a bezradní, ale odvážní a ke všemu odhodlaní magoři.

Jaká je vlastně současná sestava kapely?

Já píšu texty a pořár hraju na basu. Daniele “Bubu“, hraje na bubny a je v kapele už od roku 2008, náš druhý Daniele, zvaný “Dani“, je naším kytaristou, a poněkud démonicky vyhlížející Tito alias “Hate“ je ten týpek, který vydává onen brutální zvuk u mikrofonu a je nejmladším členem naší kapely.

Když se řekne italská muzika, většina lidí si vybaví jména jako Pavarotti, nebo Ramazzotti. Proč jste si vybrali právě metalovou cestu?

Opravdu ani nevím, proč jsme si vybrali tuhle cestu. Myslím, že to ale celé začalo už v dětství. Vyrůstal jsem na thrash metalové vlně na začátku 80.let, především na slavných jménech jako Metallica, Megadeth, Slayer, ale hlavně Testament, Exodus, Death Angel, Overkill a Antrax. A pak už to šlo samo.

Můžeš nám popsat metalovou scénu v Itálii? V Česku jsou docela známí Fleshgod Apocalypse a Rhapsody of Fire.

Ano, známe obě kapely, ale nemáme s nimi osobní zkušenost. Italská metalová scéna strádá hlavně kvůli vlivu médii a nahrávacích společností. Hlavním problémem je klasická italská

lenost při docházení na koncerty. Lidi si raději dojdou na pár velkých událostí za rok, kde vystupují vždy ta samá velká “prehistorická“ jména, místo toho, aby navštívili menší, mnohdy mnohem zajímavější koncerty a festivaly, kde vystupují mladé kapely. Možná byste byli sami překvapeni, jak kvalitní je moderní italská metalová scéna.

Rok 2015 je za námi, jak bys ho zhodnotil? Jaké festivaly jste navštívili a co bylo vrcholem roku?

Byl to pro nás úžasný a nezapomenutelný rok. Hráli jsme na Aggressive Music Festu a Fosch Festu. Také musím zmínit Killfest tour společně s kapelou Overkill a Sanctuary, kterou jsme absolvovali v březnu po celé Evropě. Byla to pro nás úžasná příležitost. Nikdy předtím jsme nejeli šňůru s tak skvělou a úžasně profesionální kapelou světové třídy.

Po předchozí otázce se samozřejmě musím zeptat na rok 2016. Jaké jsou vaše plány kromě toho, že vás teď uvidíme a hlavně uslyšíme podruhé v České republice, a to v Liberci?

Plánujeme udělat další koncerty, třeba ve Skandinávii, ve Spojených státech, nebo v Brazílii. Slavíme také 20. výročí kapely a chceme udělat speciální oslavu pro naše kamarády a fanoušky v Itálii s velkým překvapením. Ale jak to tak vypadá, první narozeninová oslava bude tento rok v Liberci! A na Vánoce 2016 bychom sobě i našim fanouškům rádi nadělili páté album!

To je výborná zpráva! Vaše poslední album je z našeho pohledu velice povedené, takže už teď se těšíme na další! V jaké fázi jsou teď přípravy?

V tuto chvíli máme připravených 5 písní, ale ještě není oficiální termín vydání. Naše nahrávací společnost ale na nás docela tlačí s termínem, takže na tom makáme od rána do večera. Na Italy nezvyklé, což? (smích)

Řekněte mi něco o vaší první návštěvě Čech? Byli jste tady minulý rok na festivalu. Co vás zaujala nejvíce ?

Máš pravdu, hráli jsme na Aggressive Music Festu v průběhu minulého léta a byla to úžasná zkušenost, potkali jsme spoustu zajímavých kapel a jednou z nich byla dokonce i italská kapela “Cancrena“. Byli jsme přijatí přátelsky, jak od organizátorů, tak i od publika a byla to pořádná show! Pivo bylo samozřejmě prvotřídní a už se těšíme na show 25.3.2016 v libereckém klubu Bedna, kde to pořádně rozbalíme. Takže tímto zvu všechny na náš koncert v Bedně“.

Andrea zakončil rozhovor větou: „Methedras loves Czech republic!!“

Vstupenky na koncert Methedras jsou v předprodejní síti e-vstupenka.

Tisková zpráva

Štítky hudební skupina, Česko, koncert, bedna, festival, Velký pátek, Drbna.cz, Liberec, Itálie, Metallica, Slayer, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Methedras loves Czech republic! Andrea Bochi to chce v libereckém klubu Bedna pořádně rozbalit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.