Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Martin Kraus: Snil jsem o show podobné té Jana Krause, inspirovala mě ale i reklama na UNICEF

Jméno Martin Kraus znal před dvěma lety jen málokdo. Dnes se ale dvaadvacetiletý moderátor dostává do povědomí široké veřejnosti svou charitativní M.K. Show, kterou každý měsíc pořádá ve vratislavických „desítkách.“ Před dvěma měsíci oslavila jeho show druhé narozeniny a tak je čas na bilancování.

Martine, začněme popořádku. Jak se zrodil nápad na pořádání M.K. Show?
Měli jsme s přáteli rozjeté nějaké podnikatelské projekty a já během toho neustále koukal na Show Jana Krause. Měli jsme jet za Karlem Janečkem do Prahy a ukázat „byznys plán“ s našimi projekty. Den před tím mě napadlo, že bych chtěl mít podobnou show, jako má Jan Kraus. Na schůzce s lidmi od pana Janečka byla nečekaně sranda a věta, která zazněla od jednoho z pánů mě utvrdila v tom, že to musím zkusit. A ta věta zněla „Vy byste měl mít nějakou Talkshow.“ S tou charitativní částí mě inspirovala mamka, která mi připomněla, jaký jsem měl pocit při sledování jedné z reklam UNICEF a že jsem si říkal, že chci jednou pomáhat. Tak jsem tu zábavu a pomáhání spojil.

Slovo dalo slovo a byl tu první díl. Vzpomínáš občas na něj?
Radši nevzpomínám, ale pamatuji si ho. Ten záměr té show byl úplně jiný a neuměl jsem si představit to, kde je to dnes. Podle mě to byla jedná velká katastrofa. Hlavní hosté byli kluci z ATMO music a Jakub Děkan a aspoň ti byli vtipní a samozřejmě to obohatili písní Andělé.

Dokážeš vůbec spočítat, kolik dílů máš za sebou?
23. dílů, sice to vypadá, jako málo, ale dělám to jednou za měsíc a vždy s letní pauzou. Takže to je už před 2 roky.

Který byl pro Tebe nejcennější?
Já nevím, zda nejcennější, protože to může být třeba ten díl, kdy to bylo s hosty těžké a proto mi to více dalo. Ale já měl takové přání asi rok zpátky, tam mít Matěje Rupperta z Monkey Business a udělat s ním i nějaké srandovní vystoupení a náhle se mi to v únoru splnilo. V tu chvíli jsem si to ani neuvědomoval, ale pak jsem mu to i na začátku show řekl, že ho mám prostě rád a jsem za to šťastný. A super na tom bylo, že jsme udělali i to srandovní vystoupení a to Lip Sync Battle.

Teď je tady rok 2016 a určitě plánuješ nějaké novinky. Můžeš něco prozradit?
Rok 2016 začal moc hezky a co se týče plánů a novinek, těch je více, ale zatím jsou v plenkách a tak bych je ještě neprozrazoval. Každopádně se diváci mohou těšit určitě na celý rok v KC 101010, každý měsíc se pro ně budu snažit mít zajímavé hosty. Začali jsme na konci show losovat dary od partnerů, takže se mohou těšit každý díl na nějaké dárky. A samozřejmě si budeme vážit, toho když budou lidi chodit, kupovat si vstupenky, sdílet to na sociálních sítích a tak dále, protože to vede k tomu, že se vybere více peněz pro potřebné.

A kdo bude hostem nejbližších dílů?
Zatím mohu sdělit, že v březnu dorazí herečka Vlastina Svátková, herec Láďa Hampl a kouzelník Radek Bakalář a v dubnu dorazí česká miss 2014 Gabriela Franková a stand up komik Dominik Heřman Lev. Speciální vystoupení by měl v tomto díle představit Sebastian Navrátil a Jakub Děkan.

Co závěrem? Máš spočítáno, kolika lidem M.K. Show svým charitativním podtextem už pomohla a kolik se vybralo?
Show přispěla už 18ti subjektům a byli to osoby v těžké životní situaci, nadace a sdružení. Vybralo se kolem 90 tisíc korun.

Štítky Martin Kraus, Jan Kraus, UNICEF, Karel Janeček, reklama, Jakub Děkan, Show Jana Krause, Praha, Gabriela Franková, Vlastina Svátková, Matěj Ruppert, Sebastian Navrátil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Kraus: Snil jsem o show podobné té Jana Krause, inspirovala mě ale i reklama na UNICEF  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.