Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: V Novém Boru proběhlo třídenní soustředění finalistek Miss Liberecký kraj

Soustředění začaly finalistky na novoborské radnici, kde se setkaly se starostou města, ve sklárně se učily foukat sklo, absolvovaly módní přehlídku na reprezentačním plesu hotelů Morris a soustředění zakončily přednáškou o rétorice a natáčením video medailonků pro závěrečné finále.

V pátek ráno na dvanáct finalistek čekaly dva mikrobusy našeho oficiálního partnera Kněžourek business&VIP taxi a dopravily finalistky do Nového Boru. Po ubytování v luxusním čtyřhvězdičkovém Parkhotelu Morris Nový Bor, který se stal po celé tři dny základnou letošních nejkrásnějších dívek regionu, se vydaly na radnici v Novém Boru, kde je přivítal starosta města, pan Jaromír Dvořák. Popovídal o historii města, představil také významné firmy regionu, předal finalistkám dárky a popřál jim hodně štěstí v soutěži.

Následně se dívky přemístily do Sklářského muzea na náměstí v Novém Boru. Zde finalistky nejvíce zaujaly skleněné šaty navržené významnou návrhářkou Blankou Matragi. Odpoledne čekaly na dívky rozehřáté pece ve sklářské huti Vyšší odborné školy sklářské. Po přivítání paní ředitelkou PaedDr. Ilonou Jindrovou a panem Pavlem Tillem a krátké přednášce, si tam každá finalistka s pomocí místních sklářů vyfoukala skleněnou misku jako zkoušku a pak už naostro každá svůj výrobek dle vlastního výběru, který se bude dražit v průběhu korunovačního plesu po finále soutěže. Výtěžek z dražby půjde na Hospicovou péči Sv. Zdislavy v Liberci. Večer, po tak nabitém dni, byly pro finalistky připraveny masérky Parkhotelu Morris, které jim připravily skořicové, medové nebo čokoládové zábaly a večer dívky zakončily relaxací ve vířivce a sauně.

Druhý den se celý tým přemístil do Hotelu Morris v České Lípě, kde je čekala přednáška o oblékání módních návrhářů Nikol a Jakuba Ponerových. Po obědě se finalistky přesunuly zpět do Nového Boru, kde začala náročná příprava na večerní exklusivní módní přehlídku. Z Liberce dorazily kadeřnice ze Studia Vizáž Liberec a vizážistka Lucie Halamová. Příprava finalistek trvala téměř 5 hodin. Samotná přehlídka, která čítala 24 modelů jak ze salonu Vera Marsalli doplněné o šperky Preciosa, tak i od návrhářů Ponerových měla ohromný ohlas, hosté si finalistky natáčeli a fotili na mobilní telefony a módní přehlídkou zakončili obrovským potleskem.

Poslední den byla jako první na programu přednáška o rétorice, kterou vedl zkušený moderátor Lukáš Váňa. Přednáška byla doplněna také praktickým cvičením, kdy se finalistky připravovaly na rozhovor, který je čeká v rámci finálového večera. Následovala přednáška na téma média a komunikace s médii. V průběhu celého odpoledne dívky natáčely medailonky a proběhly také individuální rozhovory s ředitelkou soutěže Veronikou Šťastnou, se kterou finalistky rozebíraly mimo jiné i volné disciplíny.

Během tří nabitých dnů strávených v Novém Boru získaly finalistky Miss Liberecký kraj 2016 mnoho zkušeností a informací, které je posunuly o kousek blíž k vítězství. Z celého soustředění vzniklo přes 5000 fotografií od profesionálního fotografa Vladimíra Labaje a několik hodin videozáznamů pro finálový večer, který proběhne 23. dubna v Domě Kultury Liberec od 18:30 hodin.

Tisková zpráva | Foto Vladimír Labaj

Štítky Nový Bor, přednáška, Liberecký kraj, módní přehlídka, Liberec, soutěž, Jaromír Dvořák, Blanka Matragi, Preciosa, starosta, ples, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Novém Boru proběhlo třídenní soustředění finalistek Miss Liberecký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.