Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hasiče zaměstnal další požár trávy. V noci na pátek hořelo u polských hranic

Zatím poslední požár klestí a trávy zaměstnal hasiče z Hrádku nad Nisou a Liberce v noci ze čtvrtka na pátek. O požáru na ploše 20 x 10 metrů na železničním náspu za firmou Drylock v Hrádku se hasiči dozvěděli před půlnoci. Zlikvidovat se jim ho podařilo během pár desítek minut.

Požár hasili dvěma proudy. „Pro zjišťování drobných ohnisek byly použity i lopaty a další ženijní materiál. Konečná likvidace požáru byla provedena krátce před jednou hodinou ráno,“ dodal velitel hrádeckých hasičů Jaromír Mottl.

Ke škodě na majetku nedošlo, ani k omezení provozu na železniční trati směrem do Polska a dále na Žitavu. „K této události se dostavila i jednotka dobrovolných hasičů z polského Porajówa, která nakonec nezasahovala,“ doplnil Mottl.

Jen za minulý víkend byli hasiči v Libereckém kraji sedmkrát voláni k požárům v přírodě. Náročná byla hlavně sobota, kdy osm jednotek hasilo požár hrabanky ve svahu u řeky Kamenice v Pospálově. Hasiči při jarním pálení nabádají k opatrnosti. Vegetace je suchá a hrozí zvýšené nebezpečí vzniku požáru s jeho následným rychlým šířením do okolí. „Přetrvávajícím problémem je vypalování suché trávy, které je zákonem zakázáno,“ uzavřela mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky požár, tráva, Hrádek nad Nisou, Liberec, Polsko, Žitava, Liberecký kraj, Kamenice (přítok Nežárky)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiče zaměstnal další požár trávy. V noci na pátek hořelo u polských hranic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.