Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Příprava soutěže Miss je pro mě vždy velikou výzvou, říká její producent

Jak náročné je pořádání soutěže Miss Liberecký kraj a co její organizace obnáší? O tom všem mluví v rozhovoru producent soutěže krásy Pavel Jakubec. „Na začátku prvního ročníku jsem si nedovedl představit, co nás všechno čeká,“ jedním dechem dodává.

Pavle, jak vznikl nápad uspořádat Miss Liberecký kraj?

S nápadem přišla Veronika Šťastná, současná ředitelka soutěže, v roce 2011 a mě se ten projekt od začátku zamlouval. Dává mi smysl obnovit tradici a podpořit tak místní firmy v oblasti módy, textilu a bižuterie. A zároveň to pro mě byla velká výzva. Do té doby jsem realizoval pouze dětské a sportovní projekty, ale projekt Míss je módní fashion projekt se vším všudy, který si za dobu šesti let získal velmi dobré renomé. A dokonce nejen v Libereckém kraji, ale už se o nás mluví v Ústeckém kraji a dokonce i v Praze. 

Jak náročná je realizace takové akce? Kolik lidí se na ní podílí? 

Na začátku prvního ročníku jsem si nedovedl představit, co nás všechno čeká. Je ale fajn, že role máme s Veronikou Šťastnou skvěle rozdělené. Já se starám o obchodní, technickou a marketingovou část projektu. Veronika připravuje finalistky a pečuje o partnery. Zároveň zajišťuje i choreografii finále a veškerých doprovodných akcí soutěže. Nejužší okruh lidí je šestičlenný. V rámci projektu zabezpečují marketing, média, techniku, choreografie, atd. Samotné finále se rozšíří na cca 45 osob, které se starají o celý chod finálového večera a následného korunovačního plesu v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci. 

Co byste vyzdvihl na projektu Miss Liberecký kraj? 

Projekt Miss Liberecký kraj je specifický tím, že bude celý večer založen na obrazových materiálech, aby měli diváci představu, jak probíhá příprava finalistek a jaká byla jejich cesta do finále. Malinko zároveň poodkryjeme, co se děje v backstage, leckdy to co se děje za oponou bývá pro diváky mnohem zajímavější. A my o sobě rádi tvrdíme, že jsme velmi otevření. Tím se stává celá soutěž pro lidi zajímavější a jsou do celého projektu více vtaženi. 

Co kromě Miss ještě Vaše společnost zajišťuje?

Specializujeme se na dětské sportovní projekty. Naší pýchou jsou mezinárodní projekty. Podílíme se na Mistrovství světa v SuperBall, což je freestyle football show. A nyní už mohu prozradit, že máme nově v portfóliu Mistrovství světa Agility 2017 v HomeCredit aréně (psí parkur, kde je důležitý nejen čas, ale i přesnost provedení). Naší srdcovou záležitostí je ale práce s dětmi, které se s manželkou věnujeme už dvacet let. Realizujeme například projekty pro mateřské školky - Běh nás baví, kterého se účastní 24 mateřských školek a téměř 600 dětí předškolního věku. 

Jak jste se dostal k Freestyle fotbalu? 

Začátek je velmi podobný projektu Miss. Oslovil mě Lukáš Škoda s nápadem uspořádat mistrovství světa ve Freestyle fotbale. Můj první dotaz byl, co to je? Když mi to vysvětlil, tak mi trvalo asi 8 vteřin, než jsem řekl ano. Od té doby pořádáme už třetí mistrovství světa a v minulém ročníku jsme měli dokonce přímý přenos na ČT Sport. Rád bych pozval všechny před libereckou radnici, kde 20. srpna bude finále mistrovství světa. Diváci tam uvidí nejlepší hráče světa bojovat o titul. A když se ještě na chvilku vrátíme k mistrovství světa v agility? Zase velmi podobný příběh, kdy za mnou přišla Míša Caldová, že by chtěla uspořádat mistrovství světa v agility. Já jsem se opět zeptal, co to je? A když mi to vysvětlila, opět jsem řekl ano. Je to nádherná akce, které se bude účastnit zhruba 40 zemi světa a předpokládáme také velikou diváckou účast. Na naši první akci v Agility přišlo do arény 4.000 lidí. Mistrovství světa se uskuteční od 5 do 8. října 2017.

Kromě akcí pro veřejnost realizujete i nějaké aktivity pro korporátní sféru? 

Realizujeme například dny otevřených dveří velkých společností v regionu. Připravujeme dětské dny, a dokonce jsme zvládli i hudební festival. Pro korporátní zákazníky jsme schopni ušít program na míru. Například v nejbližší době budeme pro jednoho klienta připravovat pohádkový den na zámku Hrubá skála zakončený několika koncerty popových skupin. 

Pokud bychom měli tento rozhovor zakončit, tak když dostanu nějaký nápad a půjdu za Vámi, tak vy zařídíte vše, co je potřeba, aby akce proběhla. 

Velmi rychle dokážu zhodnotit, zda je to dostatečně atraktivní idea. Každý nápad si nechám pečlivě projít hlavou. A i projektům, kde mnoho lidí vidí veliké riziko, dávám vždy nějaké procento šance. A jak vidíte, tak se tu vyvinuly 3 velmi zajímavé projekty, kterým by na začátku nikdo nevěřil.

Tisková zpráva

Štítky projekt, soutěž, Liberecký kraj, mistrovství světa, Praha, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příprava soutěže Miss je pro mě vždy velikou výzvou, říká její producent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.