Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KOMENTÁŘ: „Peníze, nebo migrant!“ Obchod s lidmi podle Evropské unie

Evropská komise přišla s dalším hloupým nápadem. Eurokomisaři hodlají změnit systém dublinských smluv. Úprava dublinského systému má sice zachovat právo první země na azyl, ale zavádí v případě potřeby povinné kvóty pro všechny ostatní země osmadvacítky. Pro Českou republiku by to mohlo činit až 1,8 procenta z celkového počtu žádostí o azyl.

Nyní však ta nejpikantnější změna. Každá země, která systém kvót odmítne, zaplatí za každého nepřijatého migranta „výpalné“ 7 milionů korun. Pro Českou republiku by to tedy činilo ztrátu, jestliže nesplní stanovenou kvótu 1691 „přeběhlíků“, 11,4 miliard korun ze státního rozpočtu.

Jen by mě zajímalo, kde se vzala ta částka 7 milionů korun? Jedná se snad o investici do jednoho migranta? Pokud si vezmeme typický, český průměrný a čistý výdělek, který je tak 15 tisíc korun, tak občan České republiky s touto částkou vyžije devětatřicet let včetně bydlení. To však nemluvím o Rumunsku a Bulharsku, kde jsou výdělky ještě nižší.

Když se na to koukneme jinak, vypadá to, že obchod s lidmi je zakázaný právě proto, že Evropská unie na něj má monopol. Protože, ruku na srdce, co jiného to je? Buďme suverénní! Svobodná a silná Česká republika, která neohne hřbet před Bruselem.

Věřím, že společně v rámci spolupráce Visegrádské skupiny odmítneme jak kvóty, tak i „výpalné“ (i když to bychom museli mít jiného premiéra)! Věřím ve skutečnou solidaritu jako dobrovolnou pomoc, ne státem vynucenou. Věřím v Evropu spojenou dobrovolnými dohodami a obchodem, ne Evropu postavenou na příkazech a byrokracii.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky Evropská unie, obchod, Česko, kvóta, Evropská komise, Evropa, Visegrádská skupina, Bulharsko, Rumunsko, Brusel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: „Peníze, nebo migrant!“ Obchod s lidmi podle Evropské unie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.