Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další pokuta za skladování odpadu. Inspekce potrestala firmu Ekosev

Za pochybení při skladování nebezpečných kapalných odpadů vyměřila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) firmě Ekosev pokutu 200 tisíc korun. Nedostatky objevili inspektoři v její sběrně v Jilemnici. Odpady byly na venkovní ploše, která nebyla zajištěná proti úniku nebezpečných látek a ke skladování těchto odpadů nebyla vůbec určená.

Podle inspekce firma nebezpečné kapalné odpady skladovala ve svém zařízení v Jilemnici, které je určené ke sběru a výkupu odpadů, v rozporu s provozním řádem. "Odpady nebyly zabezpečeny proti povětrnostním vlivům. Šlo například o vyjeté motorové oleje nebo chladicí kapaliny. Takto skladované jsme našli nejen kapalné odpady, ale také například obaly od různých chemikálií," uvedla ředitelka Oblastního inspektorátu ČIŽP v Liberci Hana Kolářová.

Podle ní jde o opakovaný prohřešek. Ekosev se stejných pochybení dopustil už v roce 2014, za což mu inspekce uložila pokutu 81 tisíc korun. "Při následných kontrolách jsme zjistili, že opatření k nápravě, která jsme provozovateli zařízení uložili, jsou plněna jen částečně. Některé nebezpečné odpady stále nebyly dostatečně zajištěny, proto následovala další, tentokrát vyšší sankce," dodala Kolářová. Plnění uložených opatření bude inspekce dál sledovat.

Právě za nakládání s odpady uložila inspekce loni v Libereckém kraji nejvíce pokut. Nejvyšší byla v souvislosti s nelegální skládkou stavebního odpadu v Rádle na Jablonecku, tam ČIŽP několika firmám vyměřila dohromady sankce za 1,2 milionu korun.

Štítky odpad, skladování, Česká inspekce životního prostředí, Jilemnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další pokuta za skladování odpadu. Inspekce potrestala firmu Ekosev  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.