Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecká univerzita připravuje rekonstrukci další budovu

Technická univerzita Liberec připravuje rekonstrukci další budovy v kampusu. V posledních letech už do výstavby a modernizace areálu investovala téměř 1,5 miliardy korun, velkou část získala z evropských fondů. Teď by měla být za několik desítek milionů korun zrekonstruována budova C, kde má své katedry několik fakult. Rekonstrukce by měla trvat rok, pokud vše půjde dobře, měly by se tam katedry vrátit v říjnu příštího roku.

V budově C jsou katedry chemie, fyziky a energetických zařízení, učebny a laboratoře tam má fakulta mechatroniky. Na dobu rekonstrukce se musejí přesunout do jiných objektů školy. "Budovu čeká generální oprava pláště včetně výměny oken a dveří. Počítá se také s vestavbou osobního výtahu, který zajistí bezbariérový přístup do všech podlaží," řekla mluvčí univerzity Jaroslava Kočárková. Vyměnit je třeba inženýrské sítě, kompletní renovací včetně podlah projdou i interiéry budovy. Náklady by měla zaplatit z části dotace ministerstva školství, zbytek uhradí univerzita.

Podobně se v minulosti rekonstruovaly už budovy A, B a také P v centru Liberce. Ani budovou C práce v areálu univerzity neskončí. "Připravuje se projekt na rekonstrukci budovy E2, ve které by měla být nová univerzitní knihovna. K budově bude nově přistavěna laboratoř katedry energetických zařízení. Projekt je ve stavu zpracování dokumentace pro výběr zhotovitele a provádění stavby," doplnila Kočárková.

Připravuje se i rekonstrukce budovy T v Třebízského ulici, kde by měly být výukové laboratoře fakult strojní, textilní, mechatroniky a ústavu zdravotnických studií a také kanceláře ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace. "Jihozápadní část bude adaptována pro bydlení, ve východní bude společná konferenční místnost," popsala záměr mluvčí.

Autoři | Foto TUL

Štítky rekonstrukce, univerzita, Technická univerzita v Liberci, laboratoř, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká univerzita připravuje rekonstrukci další budovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.