Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podpořte dobrou věc koupí obrazu. Výtěžek půjde na opuštěné a nemocné psy a kočky

První veřejnou dobročinnou aukci pořádá spolek Českolipským kočkám a pejskům, z. s. v sobotu 21. května 2016 od 10 hodin ve Florian café v České Lípě. Výtěžek dražby děl, která spolku věnoval výtvarník Jiří Hypš, bude využitý pro potřeby zvířat.

Tři desítky akvarelů a olejomaleb věnoval spolku, který pečuje o opuštěné a nemocné psy a kočky, akademický malíř Jiří Hypš. Ztvárňuje především krajinu, která ho fascinuje už od dětství. Na mnoha obrazech se objevují kopce severních Čech, Tater, Himálaje a v poslední době také typicky fialová krajina Provence. A právě francouzské náměty jsou na všech obrazech, které budou nabízené v dobročinné aukci.

„Obrazy si mohou zájemci prohlédnout od 10. května  2016 ve Florian Café v České Lípě. Samotná dražba pak proběhne v sobotu 21. května,“ upozorňuje předsedkyně spolku Českolipským kočkám a pejskům Věra Žďárská.

Spolek vznikl 15. října 2012 jako završení neorganizované a dobrovolné činnosti několika občanů, kteří se již mnoho let věnovali činnosti ve prospěch zvířat, zvláště koček a psů. Členové spolku se již před vznikem neziskové organizace starali o opuštěné kočky a psy na vlastní náklady. Vedle nákupu krmiva, steliva a dalšího nezbytného vybavení a prostředků prováděli na vlastní náklady i odchyty, kastrace, léčení a očkování koček. Ty jsou pak buď ponechány, nebo předány novým majitelům. Kočky, které není možné socializovat, se vracejí do původních lokalit.

„Odchycená zvířata většinou potřebují náročné veterinární zákroky, které jsou velice drahé, a členové spolku již nemají dostatečné prostředky na hrazení těchto zákroků,“ vysvětluje účel využití prostředků z prodeje Žďárská.

S výsledky dobročinné aukce seznámí jeho členové veřejnost také v sobotu 21. května ve 13 hodin.

Tisková zpráva

Štítky kočka, dražba, pes, Česká Lípa, Himálaj, Severní Čechy, Provence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podpořte dobrou věc koupí obrazu. Výtěžek půjde na opuštěné a nemocné psy a kočky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.