Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

"Prales" za Domem kultury se ještě letos promění v park. Návrh teď může okomentovat veřejnost

Roky neudržovaný park mezi Domem kultury a krajským úřadem se ještě letos promění v parčík, který by měl začít sloužit Liberečanům. Před nedávnem došlo k vykácení náletových dřevin a 8. června od 18:00 se může každý přijít seznámit s návrhem nové podoby parku. Veřejné setkání proběhne v multimediálním sále krajského úřadu.

"Do konceptu jsme zapracovali podněty občanů z veřejného projednávání. Tehdy se většina shodla na tom, že park by měl být spíše klidovou zónou přírodního charakteru. Mezitím jsme se s nástupem jara pustili do úprav, vykáceli jsme neperspektivní stromy, pozemek uklidili a ještě zbývá odstranit nálety a betonovou suť,“ uvedla náměstkyně primátora Liberce pro územní plánování, veřejnou zeleň a životní prostředí Karolína Hrbková (Změna).

Po vypracování projektu bude potřeba vysázet nové stromy a keře a zvelebit park by měly například i trvalkové záhony. „Získali jsme k tomu již finanční dar od teplárny a další podporu přislíbilo OC Forum,“ uvedla už dříve zakladatelka sdružení Lidi pro Liberec a městská zastupitelka Zuzana Tachovská (Změna). 

Vyřešit se musí ještě vlastnictví pozemků. Část totiž vlastní město Liberec a další kus Liberecký kraj, který o odkoupení městských pozemků projevil zájem. Jednat o tom bude rada města v červnu.

„Budeme se snažit vyjednat s Libereckým krajem směnu tohoto pozemku a pozemků města u letiště za vilu v Klostermannově ulici, kterou dnes využívá kraj pro záchrannou službu,“ dodal primátor Tibor Batthyány (ANO).

Štítky pozemek, Liberec, Liberecký kraj, Tibor Batthyány, ANO 2011, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Prales" za Domem kultury se ještě letos promění v park. Návrh teď může okomentovat veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.