Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bývalé kino Bio ráj v Turnově se nestane lezeckým centrem

Bývalé kino Bio ráj v Turnově se nestane lezeckým centrem. Na projekt za 25 milionů korun se nepodařilo najít přeshraničního partnera, aby bylo možné žádat o evropskou dotaci. Město nevyužívanou budovu nabídne k prodeji, řekl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

"Prodávat budeme za minimální cenu 5,5 milionu korun. Pakliže do září neseženeme kupce, opravíme střechu, aby do budovy neteklo," uvedl starosta.

Městský objekt v areálu bývalých kasáren promítání filmů neslouží od léta 2012, jako biograf skončil po otevření nového kina na Střelnici. Radnice pro dům, který se nachází blízko řeky Jizery, nemá vhodné využití. V minulosti se objevila varianta využít ho pro městskou knihovnu. Ta ale padla, bývalé kino je totiž příliš daleko od centra Turnova.

Město budovu v blízkosti Žižkovy ulice už několikrát nabízelo k prodeji, kupce se ale nepodařilo najít ani po snížení ceny z deseti na šest milionů korun. Skupina turnovských horolezců loni přišla s nápadem přeměnit bývalé kino na lezecké centrum s dětským klubem a možností ubytování. Ve čtrnáctitisícovém městě žádná lezecká stěna není a její vytvoření by podle horolezců pomohlo i chránit skaly v Českém ráji, po nichž je zakázáno lézt ve vlhku.

Lezecké centrum chtěli horolezci vybudovat v rámci přeshraničního projektu zaměřeného na školení složek integrovaného záchranného systému z Česka a Polska. O spolupráci jednali s polským Jaworem, který chce vybudovat moderní střelnici, k dohodě ale nakonec nedošlo. Neúspěchem skončila i snaha horolezců pro výstavbu lezeckého centra získat jako partnera nějakou soukromou firmu.

Autoři | Foto Turnov.cz

Štítky kino, Turnov, Tomáš Hocke, horolezec, Jizera, Polsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalé kino Bio ráj v Turnově se nestane lezeckým centrem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.