Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekÚterý, 7. června 2016, 16:13
Není to tak dlouho, co jsme vám doporučovali návštěvu obchodu Mi.Ja ve Zhořelecké ulici, ve kterém najdete vše od bezlepkové až po regionální italskou nebo bezlaktózovou stravu. Oblíbený obchod s originálními potravinami před nedávnem rozšířil sortiment o čerstvé žitné a bezlepkové pečivo z řemeslné Koláčkovy pekárny, bio bedýnky s ovocem a zeleninou, Konečně vývar – hovězí, kuřecí a zeleninový bez soli, chemie a bez lepku a paštiku Boženka opět bez lepku a konzervantů dle původní slovenské receptury. Brzy najdete v chladicím boxu také mléčné výrobky.
„Chceme neustále reagovat na to, co naši zákazníci požadují. Proto jsme se rozhodli doplnit sortiment o další potraviny,“ řekla majitelka obchodu Jana Janouchová.
Velké oblíbenosti se v poslední době pyšní zmíněné Koláčkovo pečivo z Janova. Jeho chléb je vyráběn tradičním způsobem – třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečení postaru, tedy na tvrdou kůrku do měkka pečenou a vláčnou střídu. „Zákazníci u nás můžou koupit také bezlepkový chleba nebo veganské muffiny ze stejné pekárny,“ dodala majitelka obchodu.
PSALI JSME: Produkty z ekofarmy i bezlepková strava. Obchod Mi.Ja stojí za návštěvu
Díky použití výhradně žitného kvásku a tradiční pekárenské technologie se jedná o pečivo s vynikajícími parametry stravitelnosti. Moderní „rychlené“ chleby založené na zkrácené fermentaci (např. použitím pekařského droždí, moderních „startovacích“ pekařských směsí apod.) negativně ovlivní nejen chuť a vůni, ale zásadním způsobem zhorší i stravitelnost a výsledný nutriční potenciál.
Standardně tento chléb vydrží 36 hodin po upečení, při dodržení správných skladovacích podmínek 5–6 dní.
Nově v obchodě naleznete i jednu z nejkvalitnějších mořských solí na světě. Solný květ – Flor de Sal d'Es Trenc. Tato 100 procent přírodní zdravá sůl obsahuje dvacetkrát více hořčíku, dvakrát více draslíku a vápníku a až 80 minerálních a stopových prvků než tradiční mořské soli. Díky nízkému obsahu chloridu sodného je vhodná i pro osoby s vysokým krevním tlakem či kardiovaskulárními chorobami. Sbírá se ručně do proutěných košů z hladin solných jezer od května do září a suší se na slunci a vánku. Získala řadu významných ocenění.
„Nově jsme v naší prodejně zavedli bio bedýnky se zeleninou a ovocem z farmy Klokočí. První jarní bedýnky budou více zelené, obsahující první saláty, cibule, kopr, bylinky, špenát. Postupně s létem nabydou na hmotnosti a pestrosti od třešní, jablíček přes bylinky, kořenovou zeleninu po méně známé druhy zeleniny jako je tuřín, vodnice a podobně. S nastupujícím podzimem budou bedýnky pěkně barevné a plné zdravého mlsání,“ doplnila Jana Janouchová. Rezervovat si je každý může na Facebooku, na prodejně nebo mailem.
Už před nedávnem do obchodu přibyl chladicí box, který bude co nevidět doplněn o mléčné výrobky. „Třeba kozí a ovčí sýry,“ uzavřela Janouchová.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.